WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Om vårt företag

Kittelfjällsliftarna omfattar driften av liftar, pister, längdspår, vår uthyrning och butik Skidboden, skidskola och aktiviteter i skidområdet. 

Vi driver även campingen i byn under varumärket Camp Kittelfjäll som erbjuder campingplatser för husvagnar och husbilar och servicebyggnad. Reception och butik Kittelfjäll Outdoor finns på Fjälltorget och tillhandahåller ett mindre sortiment av friluftsprodukter, profilkläder och produkter från Kittelfjäll. Vi hyr även ut båtar, kanoter, kajaker och cyklar under sommaren.

För oss är det viktigt att ständigt förbättra vår organisation och våra verksamheter för att bli mer långsiktigt hållbara.

Vårt mål är att vi ska vara Sveriges trevligaste och tryggaste skidanläggning, camping och butik.

Information om vårt pågående arbete

Dags för ännu en vintersäsong!

Dags för ännu en vintersäsong!

Här kommer lite uppdaterad info från oss i Kittelfjällsliftarna. Denna vinter kom snön tidigt och vi har haft en lång period med kyla där vi kunnat köra våra snökanoner och vi öppnar upp skidanläggningen fredag den 1december!

Hur startade det? 

Kittelfjäll som turistort började formas under 1950-talet när de första sportstugorna började dyka upp. År 1956 byggdes Hotell Kittelfjäll som till en början var en STF-anläggning där det arrangerades vinterkurser och utbildningar i vildmark och uteliv. Under 60-talet byggdes den första liften i Kittelfjäll och intresset för utförsåkning föddes på allvar i dalen. Då började också besökare komma till området för just skidåkningen. Efter det har skidåkningen fått en central roll i Kittelfjälls historia. Idag är Kittelfjäll en året runt destination där vi nu kan erbjuda besökare aktiviteter året om.

Läs mer om Kittelfjälls historia

Vad gör vi?

Kittelfjällsliftarna omfattar driften av liftar, pister, längdspår, Skidboden, skidskola och aktiviteter i skidområdet. Vi driver även Campingen i byn med reception & butiken Kittelfjäll Outdoor på Fjälltorget. Vårt mål är att Vi ska vara Sveriges trevligaste och tryggaste skidanläggning, camping och butik.

Läs mer om vår verksamhet

Kittelfjäll utveckling

Kittelfjällsliftarna ägs av moderbolaget Kittelfjäll Utveckling (KUAB). Företaget ägs av ett antal familjer och investerare där delar av ägarna utgör styrelsen för Liftbolaget. KUAB är ett exploateringsföretag som köper mark, säljer mark/tomter och utvecklar detaljplaner och områden. De äger även fastigheterna Hotell Kittelfjäll, Camp Kittelfjäll, Fjälltorget och Skidanläggningen.

Läs mer

Organisation och ledning

Ansvarig för driften av Kittelfjällsliftarna är vår VD Jan Forsgren. Till sin hjälp har Jan en tillsatt ledningsgrupp som arbetar med styrning och organisation i bolaget för att arbeta mot övergripande mål och visioner. Nina Karlsson är driftschef i bolaget och har till uppgift att driva utvecklingen, organisera och följa upp verksamheten samt har ett övergripande personalansvar. 

Kontakt

Lokal samverkan

Det är bara tillsammans som vi kan lyckas! Vi tror på att arbeta i en samverkansorganisation där alla är delaktiga och anser att alla företag på orten är beroende av och gynnas av en året runt destination. Vi tror att om vi alla bidrar tillsammans kan vi skapa en levande bygd året runt. Därför ingår vi i Destination Kittelfjäll ekonomisk förening, ett nätverk som samlar och företräder besöksnäringen och verkar som en samverkansplattform mellan besöksnäringen och det övriga näringslivet, lokala föreningar och organisationer i Övre Vojmådalen.

Vår gemensamma vision är att Övre Vojmådalen ska vara en levande fjällbygd, hållbar som resmål och som plats att bo, leva och verka på.

Läs mer

Arbete för hållbar utveckling

För oss är det viktigt att vår verksamhet är bra för alla. Det gäller både för boende, besökare och de som verkar här. Detta för att vi ska kunna nå en hållbar utveckling av destinationen och vårt företag. Därför ingår vi i den lokala samverkansföreningen Destination Kittelfjäll och konceptet Västerbotten Experience, ett arbete gör hållbar utveckling av besöksnäringen. När du köper våra produkter och tjänster bidrar du till en hållbar utveckling av destinationen Kittelfjäll.

Läs mer