WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

 

Resa till Kittelfjäll

Destination Kittelfjäll består av en genuin fjällbygd med ett pärlband av byar med bland annat Grönfjäll, Henriksfjäll, Kittelfjäll, och Gränsjsjö vid norska gränsen.

Från Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Luleå är det ca 35mil till byn Kittelfjäll, från Stockholm ca 80mil.

Vill du resa med flyg är det möjligt till Vilhelmina, Lycksele, Hemavan eller Umeå, med tåg kan du kan resa till Östersund och därefter buss eller hyrbil till slutdestinationen.

Under utvalda veckor finns möjlighet att boka paketresor med direktbussar från Stockholm med Active Ski, samt tågresor med Snälltåget som tar dig från Malmö i söder till  Storumani norr och därifrån anslutande busstransfer till Kittelfjäll.

 

Sagavägen

Destinationen Kittelfjäll och dess många byar ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från höga kusten i Örnsköldsvik i Sverige till helgelandskusten i Norge. Sagavägen tar dig med på en spännande resa bland äventyr, historier och sägner, en sträcka som bjuder på en både en intressanta kultur och mäktiga och omväxlande naturupplevelser längs vägen.

 

 

Läs mer här