WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Service

 

Resa till Kittelfjäll

Destination Kittelfjäll består av en genuin fjällbygd med ett pärlband av byar med bland annat Grönfjäll, Henriksfjäll, Kittelfjäll, och Gränssjö vid norska gränsen.

Från Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Luleå är det ca 35mil till byn Kittelfjäll, från Stockholm ca 80mil.

Under utvalda veckor finns möjlighet att boka paketresor med direktbussar från Stockholm med Active Ski Travel, samt tågresor med Snälltåget som tar dig från Malmö i söder till Storuman i norr och därifrån anslutande busstransfer till Kittelfjäll.

Vill du resa med flyg är det möjligt till Vilhelmina, Lycksele, Hemavan eller Umeå, med tåg kan du kan resa till Östersund och därefter buss eller hyrbil till slutdestinationen. Active ski Travel erbjuder även kompletta paket med flyg inklusive skidbagage transfer, boende och skipass under alla helger som direktbussen inte går till Kittelfjäll.

 

 

Sagavägen

Destinationen Kittelfjäll och dess många byar ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från höga kusten i Örnsköldsvik i Sverige till helgelandskusten i Norge. Sagavägen tar dig med på en spännande resa bland äventyr, historier och sägner, en sträcka som bjuder på en både en intressanta kultur och mäktiga och omväxlande naturupplevelser längs vägen.

 

 

Läs mer här