WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Barnområden

I Kittelfjäll finns inte bara backar för offpistälskare. För barn och nybörjare finns två fina områden i direkt anslutning till våra två liftar Hotelliften och Jan-Expressliften. Här finns grillkojor, replift, knappliftar, skicrossbana, skidkarusell och mycket mer för de minsta skidåkarna.

Det är också i barnområdena som Kittelfjälls populära maskot Renarna Renis kan komma och hälsa på för att leka med barnen. 

Vitterbacken

Vitterbacken är ett av våra barnområden som ligger precis bakom Hotell Kittelfjäll. Här finns backar för de minsta skidåkarna med en mini-skicrossbana och barnens egna offpistområde Minigrova där det råder vuxenförbud.

Alla barn upp till 7 år med hjälm åker gratis hos oss.

Hitta hit? 

Vitterbacken ligger en bit upp från Hotelliften, rakt ovanför Hotell Kittelfjäll. Du tar dig hit genom att åka knappliften och hoppa av höger vid släpp 1, följ skyltning. Parkering hittar du vid Hotelliften.

Vad finns här?

I Vitterbacken finns en knapplift som går i lagom fart för att alla som börjat klara av liften själv ska kunna åka upp i backen. Det går att hoppa av var man vill i backen eller åka hela vägen upp.

I backen finns det en busig och rolig hoppbana, en slalombana och en skidtunnel att åka igenom. För de som vill starta sin offpistkarriär i tid finns också Minigrova. Här gäller vuxenförbud!

I backen finns det två vindskydd med sitt- och grillplatser, ved finns alltid tillgängligt. Det finns också grillkorv att köpa i skidboden vid Hotell Kittelfjäll.

Vissa dagar dyker våra maskotar Renarna Renis och Tjenis upp och åker skidor med barnen.

Öppettider?

Vitterbacken har samma öppettider som Hotelliften.

Borkaskogen

Vid liften Jan-Express hittar du ett barn- och lekområde för hela familjen men framförallt för våra minsta besökare. Här finns en karusell där barnen kan lära sig att åka lift. Det går också bra att pulka, skidor eller bara grilla korv i grillstugorna.

Alla barn upp till 7 år med hjälm åker gratis hos oss!

Hitta hit? 

Borkaskogen ligger till vänster av liften Jan-Express (sett från parkering). Parkering hittar du vid Kittelfjäll Värdshus med gångavstånd till barnområdet.

Vad finns här?

Här hittar du en replift för barn som kan stå på skidor och kan åka lift på egen hand. Det finns även en barnkarusell där de minsta kan åka runt i sakta fart för att lära sig att hitta balansen på skidor. Det går även bra att sätta ett barn i pulka i karusellen, den är dock inte anpassad för att transportera vuxna människor.

I området finns det tre stycken vindskydd med sitt- och grillplatser, ved finns alltid tillgängligt. Ibland dyker våra maskotar Renis och Tjenis upp och grillar korv med barnen. Har ni inte med grillkorv finns det att köpa i skidboden vid Hotell Kittelfjäll.

I Borkaskogen finns en pulkabacke för de minsta, pulkor hittar ni att låna vid lifthuset i liften Jan-Express, där finns även en av liftskötarnas gamla skoter som barnen gärna får leka på.

Öppettider?

Borkaskogen har samma öppettider som liften Jan-Express.