WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Sagavägen Berättelser Bra att veta

Upplev allt som dalgången har att erbjuda under sommar och höst…

 

Området  ligger naturskönt och överväldigande med en rad branta fjäll 1250-1375 meter höga (bland annat Borkafjället med ett cirka 500 meter högt stup), forsar och sjöar samt skogar och hedar. Nära ligger Marsfjället (1589 m) med Marsfjällsreservatet med högfjällsväxtlighet och det omtalade Offerskalet, en helig plats enligt samerna, vars mark detta alltid varit. 

 

 

Här finns en mängd fina leder med fantastisk natur och goda möjligheter till fiske, att plocka bär och svamp och flertalet vindskydd och eldstäder om du vill göra kortare dagsutflykter. 

I Vojmån hittar du ett av Sveriges bästa fiskevatten och runt om i destinationen finns hundratals små sjöar och bäckar som alla bjuder på bra ädelfiske. 

Välkommen att dela sommarglädjen med oss - Make our mountainlife yours

Läs vår sommarbroschyr

CYKLING

Upptäck Kittelfjäll på cykel, här kan du njuta av landsvägscykling längs vackra Sagavägen som sträcker sig från kust till kust, familjevänliga cykelutflykter till Vojmån eller boka guidade turer tillsammans med Kittelfjäll Adventure

Mer om cykling

VANDRING

Runt om Kittelfjäll, Henriksfjäll, Grönfjäll och Gränssjö finns en mängd fina vandringsleder där du kan välja allt från högalpina toppturer till vandringar längs vattendrag och bergssluttningar.

Här hittar du tips på både kortare vandring och längre turer med övernattning

Mer om vandring

FISKE

I Vojmån hittar du ett av Sveriges bästa fiskevatten och runt om i destinationen finns hundratals små sjöar och bäckar som alla bjuder på bra ädelfiske.

Mer om fiske

KANOT ELLER BÅT

Vill du fiska eller bara njuta av naturen finns både sjöar och strömmande vatten att utforska med kanot eller båt i närheten av Kittelfjäll. Följ Vojmån nerströms från båthusen i Henriksfjäll och spana efter bäver eller ta kanoten över Borkasjön och gå iland vid tvillingbäckarna och vandra upp till toppen av Borkan.

Läs mer

 

Turer som vi rekommenderar

  • Dagstur längs sagostigen

  • Dagstur till toppen av Kittelfjäll, Grönfjäll eller Borkafjället.

  • 3-dagars fjällvandring till Marsfjällets topp, via Blerikstugan och genom Trollskalet

  • 2-dagars fjällvandring (med tält). Starta i Grönfjäll, genom Grantonskalet till Kanan och upp bredvid Bullerbäcken till Klippfjällets topp och sedan tillbaka till Grönfjäll.

    För dig som vill ta kortare vandringsturer så hittar man fina leder i närområdet, såsom en tur till Kittelfjäll, Grönfjäll, Lebnesjaur och Daune. Nedan hittar du mer info,

Vi tipsar om naturkartan som är Länsstyrelsens guide till naturreservat och nationalparker samt vandringsleder i vårt område. Den finns som hemsida eller som app att ladda ner.

Länk till Naturkartan>>>