WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Gruppskidskola barn & ungdomar

Vill du lära dig att åka skidor tillsammans med andra skidkompisar? Då är gruppskidskolan något för dig. Tillsammans har vi så kul som möjligt på skidor. Vi tränar på skidteknik och hur du kan vara en bra skidkompis – att åka skidor är roligare med schyssta kompisar! 

Gruppskidskola arrangeras under högsäsongveckor som jullov, sportlov och påsklov under fasta tider. Är ni tre eller flera går det dock bra att ordna en grupp. Hör av er så planerar vi era lektioner tillsammans.

Vi har en gräns om minst två elever för att genomföra våra grupplektioner så om du är ensam bokad hör vi av oss för att planera en lösning som passar för dig. Skidskolan delas in i grupper efter ålder och förkunskaper, läs mer om vår gruppindelning nedan.

Hjälm är obligatorisk vid all skidskoleverksamhet.

 

Boka

Du bokar enkelt via vårt onlinesystem, hittar du inga lediga tider eller tider som passar just dig? Eller har du frågor om skidskolan? Kontakta oss via formuläret nedan.

Boka här

Gruppindelning

Kids 5-7 år

Snöflingorna

Innan första lektionen krävs inga förkunskaper. Vi går igenom allt ifrån hur du bär dina egna sidor till hur du stannar i backen. Här är det fokus på skidglädje som gäller. 

Kids 5-7 år

Snögubbarna

Innan första lektionen behöver vi veta att du kan stanna med en plog när du vill. Vi jobbar mer och mer mot parallella svängar med ett fokus på att hitta vår gemensamma skidglädje.

Ungdomar 8-13 år

Riporna

Innan första lektionen känner du dig bekväm med att ploga i gröna och blå backar. Vi jobbar med skidteknik för en roligare åkning och satsar på att åka med parallella skidor när terrängen tillåter. Kanske tar vi också en sväng genom skogen. Tillsammans hittar vi skidglädjen.

Ungdomar 8-13 år

Storspovarna

Innan första lektionen känner du dig bekväm att åka i gröna och blå backar med sladdande svängar. Vi jobbar med skidteknik för att få en roligare åkning och satsar på att få till skärande carvingsvängar. Vi pratar om hur vi kan åka säkert och roligare i skogen. Tillsammans hittar vi skidglädjen.

Priser

Gruppskidskolan som arrangeras under loven kostar 1045kr/deltagare och består av 4 lektioner á 75 minuter. Se våra aktivitetsprogram nedan för tider och dagar.

Jullovsprogram

Välkommen att fira jul och nyår hos oss i Kittelfjäll. Liftarna håller öppet dagligen kl 9.00-16.00 från den 18:e december. Under lovet arrangeras skidskola för barn och ungdomar och för våra Miniskiers blir det julklappsjakt, Kids-jam i Central Park och aktiviteter med vår maskot Renen Renis.

 

Se vårt jullovsprogram här

Sportlovsprogram

På sportlovsprogrammet står skidskola för både stora och små samt aktiviteter med vår maskot Renen Renis. I vårt barnområde Vitterbacken finns barnens eget offpistområde Minigrova där det råder vuxenförbud. I Central Park kan alla jibbers, stora som små, ha roligt och när det är dags att vila benen har vi flera grillplatser, både vid Vitterbacken och vid Hotelliften.  

Se aktuellt sportlovsprogram här

Påsklovsprogram

Njut av vårsolen och skidåkning tillsammans med familjen. Skidskola, påskäggsjakt och aktiviteter med vår maskot Renen Renis är några av de saker som finns på vårt aktivitetsschema för påsklovet. Centralt i byn finns även våra fina längdspår och längs dalen slingrar sig Vojmån med ett flertal vindskydd och grillplatser som är fina besöksmål. 

Se vårt påsklovsprogram här

Kontakta oss

Har du frågor om skidskolan eller undrar vilken grupp ditt barn passar bäst i? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig gällande din bokningsförfrågan. 

För vem vill du boka din skidlektion, berätta lite om din skidvana eller skriv din fråga här så kontaktar vi dig.