WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Gruppskidskola barn & ungdomar

Vill du lära dig åka skidor tillsammans med andra skidkompisar? Då är gruppskidskolan något för dig. Tillsammans har vi så kul som möjligt på skidor. Vi tränar på skidteknik och hur man är en bra skidkompis – att åka skidor är roligare med schyssta kompisar! 

Gruppskidskola arrangeras under högsäsongveckor som jullov, sportlov och påsklov under fasta tider, men är ni tre eller flera elever så går det bra att ordna en grupp, hör av er så planerar vi era lektioner tillsammans.

För alla våra grupplektioner så har vi en gräns för minst två elever för att genomföra kursen om du är ensam bokad hör vi av oss för att planera en lösning som passar för just dig.

Hjälm är obligatorisk vid all skidskoleverksamhet.

Skidskolan delas in i grupper efter ålder och förkunskaper, ni kan läsa mer om vår gruppindelning nedan.

Gruppindelning

Kids 5-7 år

SNÖFLINGOR

Innan första lektionen krävs inga förkunskaper, vi går igenom allt ifrån hur du bär dina egna sidor till hur du stannar i backen. 

Kids 5-7 år

SNÖGUBBAR

Innan första lektionen så behöver mamma och pappa känna sig bekväma med att jag kan stanna med en plog när jag vill. Vi kommer jobba mer och mer mot parallella svängar med ett fokus på att hitta vår gemensamma skidglädje. 

Ungdomar 8-13 år

RIPORNA

Innan första lektionen känner du dig bekväm med att ploga ner för gröna och blåa backar. Vi kommer jobba med skidteknik för att få en roligare åkning, där vi satsar på att åka med parallella skidor när terrängen tillåter och kanske till och med tar en sväng genom skogen. Tillsammans så letar vi efter vad skidglädje betyder för oss.

Ungdomar 8-13 år

STORSPOVARNA

Innan första lektionen så känner du dig bekväm med att åka gröna och blåa backar med sladdande svängar. Vi kommer jobba med skidteknik för att få en roligare åkning och satsar på att få till skärande carvingsvängar och börjar prata om hur man får till en säkrare och roligare skogsåkning. Tillsammans så letar vi efter vad skidglädje betyder för oss.

Pris

Gruppskidskolan som arrangeras under loven kostar 995kr/deltagare och består av 4st lektioner på 75minuter. Se våra aktivitetsprogram nedan för tider och dagar.

Jullovsprogram

Välkommen att fira jul och nyår hos oss i Kittelfjäll. Liftarna håller öppet dagligen kl 9-16 från den 18:e december. Under lovet arrangeras skidskola för barn och ungdomar och för våra Miniskiers blir det julklappsjakt, Kids-jam i Parken & aktiviteter med vår maskot Renen Renis.

PROGRAM PRESENTERAS INOM KORT

Sportlovsprogram

På Sportlovsprogrammet står skidskola för både stora & små samt aktiviteter med vår maskot Renen Renis. I vårt barnområde Vitterbacken finns barnens eget offpistområde med barnens egen Minigrova där det råder vuxenförbud samt ett antal grillplatser som brukar vara välbesökta. Vi hotelliften hittar ni fler grillplatser och även vår Park där alla jibbers stora som små kan ha roligt.

PROGRAM PRESENTERAS INOM KORT

Påsklovsprogram

Njut av vårsolen & skidåkning tillsammans med familjen. Skidskola, påskäggsjakt & aktiviteter med vår maskot Renen Renis för de yngre i familjen är några av de saker som finns på vårt aktivitetsschema för detta påsklov. Centralt i byn finns även våra fina längdspår och längs dalens slingrar sig Vojmån som är en fint besöksmål med flertalet vindskydd och grillplatser.

PROGRAM PRESENTERAS INOM KORT