WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Upplev destination Kittelfjäll

 

Det främsta kännetecknet för Lappland är den storslagna naturen, de många sjöarna och framför allt kulturen. Destination Kittelfjäll är en plats som många besökare blir förälskade i och återkommer till. Allt fler söker sig hit, det byggs fritidshus som aldrig förr och en ny generation upptäcker skidåkning, skoteråkningen, fisket, vandringen och naturen här.

I byarna i dalgången är det personliga mottagandet och känslan av samhörighet något som vi tror är en stor anledning till att så många förälskar sig i området. 

Här finns något för alla oavsett om du besöker området själv, med familjen eller vänner.

Vill du lära mer om vår lokala natur och kultur och uppleva något nytt rekommenderar vi att boka någon av våra guidade turer i området.

 

 

Sommar och höst

Området ligger naturskönt och överväldigande med en rad branta fjäll mellan 1250-1375 meter höga (bland annat Borkafjället med ett cirka 500 meter högt stup), forsar och sjöar samt skogar och hedar. Nära ligger Marsfjället (1589 m ö.h.) med Marsfjällsreservatet med högfjällsväxtlighet och det omtalade Offerskalet, en helig plats enligt samerna, vars mark detta alltid varit. 

Här finns en mängd fina leder med fantastisk natur och goda möjligheter till fiske, att plocka bär och svamp och flertalet vindskydd och eldstäder om du vill göra kortare dagsutflykter. 

I Vojmån hittar du ett av Sveriges bästa fiskevatten och runt om i destinationen finns hundratals små sjöar och bäckar som alla bjuder på bra ädelfiske. 

Välkommen att dela sommarglädjen med oss!

Mer om sommar i destination Kittelfjäll här>>>

 

 

Vinter

Kittelfjäll är vida känd för sin offpist och heliski. Själva vill vi lika mycket framhålla vårt barnområde och våra snällare backar. Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning, så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av från liften för att hitta den men även med flertalet pistade backar alltifrån snälla gröna och blå till mer utmanande röda och svarta. 

Kittelfjäll är omgivet av närliggande toppar för toppturer eller heliski och i dalgången kan du enkelt ta dig ut på leder för längd och turåkning med vacker omgivning som tar dig längs Vojmån eller ut på fjället.

Runt oss finns även flertalet fiskesjöar där du kan fånga öring och röding. Med närhet till fina skoterleder tar du dig enkelt ut på fjället för att upptäcka vår dalgång här finns även fina områden för friåkning och möjligheter till dagturer.

Välkommen att dela vinterglädjen med oss.

Mer om vinter i Kittelfjäll här>>>