WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Upptäck skidåkningen i Kittelfjäll

Få orter är lika mytomspunna och omtalade som den lilla skidorten Kittelfjäll i Västerbottens fjällvärld. Vida känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Själva vill vi även gärna framhålla våra barnområden och snällare backar med flertalet pistade backar, alltifrån snälla gröna och blå till mer utmanande röda och svarta. 

Kittelfjäll är omgivet av närliggande toppar för toppturer eller heliski och i dalgången och bjuder på skidåkning för alla.

Skidsystem

 I skidsystemet finns också gott om preparerade sluttningar i hela färgskalan - från snälla gröna och blåa till det lite mer utmanande för de mer avancerade åkarna. Här finns även fina barnområden och en funpark för alla jibbers. Ett berg som tar hand om dig oavsett hur du vill uppleva ditt vinteräventyr.

Offpist

I Kittelfjäll är vi lyckligt lottade, vi har fått till skänks det andra skulle vilja skapa! Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning, så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av från liften för att hitta den. I Kittelfjäll kan du hitta guidade  toppturer & heliski om kan ta dig till fantastisk skidåkning i orörda offpistområden och utmana dig i din skidåkning.

Heliski

Helikopter- och offpiståkning i Kittelfjäll är välkänt vida omkring, med flertalet omrkringliggande fjälltoppar finns här något för alla. HeliNord, med certifierade helikopterguider och erfarna piloter, hittar de bästa åkarna för dagen för att ge dig en oförglömlig skidupplevelse. 

Topptur

I Kittelfjäll finns goda möjligheter för dig som vill gå på topptur. Sadeln och Norgesvängen är två klassiker som utgår från hotellet och börjar med en liftfärd ovan trädgräns och sedan vidare till fots med skidorna på axeln eller ryggsäcken. 

Vad gäller?

Du kan gå eller åka skidor nästan överallt i naturen, men det finns vissa undantag. Du får till exempel inte vara på annans tomt eller gå över planteringar. Allemansrätten är en förmån och en frihet som är beroende av att vi är varsamma och värnar om naturen. Det är inte tillåtet att skada djur, växter eller mark och vi måste visa hänsyn till markägare och andra människor som vistas i vår natur.

Läs mer

Boka en guidad tur

Vill du lära dig något nytt eller uppleva skidåkning tillsammans med andra? Då rekommenderar vi att boka en guidad tur med någon av våra lokala guider.

Läs mer

Renskötselområde

När du besöker oss befinner du dig i ett kulturlandskap där människor levt och verkat under många år. Detta är även Vilhelmina Norras renskötselområde och här vistas renarna med deras kalvar under sommaren där de behöver lugn & ro för sommarbete. För oss är det självklart att du visar hänsyn till djur, natur och människornas som vistas här.

Läs mer om renskötsel i området