WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Om vår fjällbygd Service

Fiska i Övre Vojmådalen

I Vojmån hittar du ett av Sveriges bästa harrfiske. En fisk som du lättast fångar med flugspö eller flugkast. Har du tur kan du även fånga riktigt stora öringar. Vojmån ligger på gångavstånd från hotellet. Runt om Kittelfjäll, Grönfjäll och Gränssjö finns hundratals små sjöar och bäckar som alla bjuder på bra ädelfiske. För dig som vill finns möjlighet till guidade turer i området.

Fiskevårdsområden

Övre Vojmådalen består av olika fiskeområden, där fiskevårdsföreningar förvaltar fisket. Vi har även en stor andel fiskevatten som upplåts av staten och som förvaltas och vårdas genom Länsstyrlsen Västerbotten.

Guidade turer

Är du oerfaren fiskare, och vill lära dig att fiska eller om du är mer efaren och vill ha tips om fiskeplatser rekommederar vi att boka en guidad tur. Här får du lära dig mer om teknik och följa med till de bästa fiskevatten i området.  Att boka en guidat tur är ett tryggt sätt att uppleva fjällen. Turen kan anpassas utifrån era förutsättningar.

Läs mer

Allemansrätten vad gäller?

Allemanrätten ger dig möjlighet att vistas i naturen så länge du gör det utan att störa eller förstöra. Fiske innefattas inte av allemansrätten, men allemansrätten kan göra att du enkelt kan ta dig till och vistas vid fiskevattnet. Tänk på att alltid lämna platsen som den såg ut när du kom, både för naturens skull och för personen efter dig. 

Läs mer