WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Skidsystemet  i Kittelfjäll

Kittelfjäll bjuder på skidåkning för alla.

Kittelfjälls skidområde och dess backar består av naturligt formade raviner och ger glädje och inspiration till skidåkare. Det finns ingen plats i Sverige där du når så omfattande offpistskidåkning direkt från skidsystemet genom de 40 nedfarterna, med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. 

I skidsystemet finns också gott om preparerade sluttningar i olika svårighetsgrad - från snälla gröna, blå nedfarter till de lite mer utmanande röda.

Här finns även barnområden för våra miniskiers som ska träna balans och motorik och lära sig stå på skidor med barnens egna offpistområde med Minigrova där det råder vuxenförbud.

För alla våra jibbers hittar ni här också vår funpark- Central Park med en skön blandning av hopp, rails och boxar.

Ett berg som tar hand om dig oavsett hur du vill uppleva ditt vinteräventyr.

 

Nedfarter:  25 offpistnedfarter, 9 pistade nedfarter, 2 barnområden
Liftar: 4 st varav 2 långa ankarliftar, 1 kortare knapplift och 1 barnlift samt en replift.
Fallhöjd: 420 m från liften, 600 m från Kittelfjälltoppen, 800 m vid toppturer, heliskiing etc

Pistade nedfarter i skidsystemet är de gröna, blå och rödmarkerade pisterna samt alla transportsträckor som är prickmarkerade. Orange markering är opreparerad skiroute med naturliga hinder


Nybörjare och för våra yngre åkare:

För våra allra minsta finns Borkaskogen med en replift, barnkarusell och lekområde för barn. Här hittar du även ett antal vindskydd med grillplatser - markering B på pistkartan.

För nybörjarna & de lite äldre barnen finns Vitterbacken med egen knapplift som går i lugnt tempo. Här hittar du även ett antal vindskydd med grillplatser och barnens egna offpistområdet med Mingrova där det råder vuxenförbud - markering A på pistkartan.

Från Hotelliften & Jan express finns gröna & blå pister och snäll offpist i våra opreparerade backar, här hittar du även vår park.

Medelgoda åkare:
Utvecklande och bra backar, natursnö, långa röda pister och snäll offpist.

Avancerade åkare:

Ett paradis som erbjuder alla typer av åkning: Raviner, skog, kalfjäll, korridorer, drop, hopp, allt ifrån snäll lutning till mycket brant.

Läs mer om nedfartsmarkeringar i Slaos lilla gula här

Pistade nedfarter

Vårt skidsystem har 9pistade nedfarter i varierad svårighet, från snälla nybörjarbackar till längre pister med brantare lutning. De mest klassiska är nog vår nedfart Nationella, Granen eller Åsen och vår nyaste nedfart är Värdshusbacken som går från toppen av Jan Xpress och tar dig ner till Kittelfjäll Värdhus.

Offpist i skidsystemet

I Kittelfjäll när du fin offpistskidåkning direkt från skidsystemet med 25 nedfarter med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. På pistkartan markeras de med orange markering som visar på att det är en opreparerad skiroute med naturliga hinder

 

Barnområden

I Kittelfjäll finns inte bara backar för offpistälskare. För barn och nybörjare finns två fina områden i direkt anslutning till våra två liftar "Hotelliften" och "Jan Express". Här finns grillkojor, replift, Knappliftar, skicrossbana, skidkarusell och mycket mer för de minsta skidåkarna.

Läs mer

Central Park

För alla jibbers oavsett ålder finns Central Park. En funpark för nybörjare och medelgoda åkare på bräda eller skidor med en bra blandning av hopp och features som rails och boxar.

Läs mer

Parkering, värmestugor, grillplatser & toaletter

Vid våra två liftar hittar du parkering för skidanläggningen, i anslutning till liftarna finns två värmestugor för ombyte och förtäring av eget fika samt toaletter. Här finns även flertalet vindskydd och grillplatser för dig som har med egen matsäck.  

Läs mer här

Stanna till för mat eller fika...

När du behöver en paus för att fylla på med lite snabb energi eller äta en bit mat finns flertalet restauranger i direkt närhet till skidområdet.

Utförsåkarens trafikregler

 1. VAR UPPMÄRKSAM – VISA HÄNSYN - Uppträd så att du inte riskerar att skada någon annan.

 2. ANPASSA FARTEN och åksätt till terräng, utrustning, väderlek och din egen åkskicklighet.

 3. VÄLJ ÅKRIKTING - Du som kommer uppifrån måste hålla undan för åkare som är framför dig

 4. STARTA FÖRSIKTIGT! - Kontrollera – uppåt och nedåt, att backen är fri innan du börjar åka.

 5. STANNA BARA DÄR DU SYNS - Måste du stanna – gör det där du syns väl och där andra kan köra om dig.Kör du omkull – lämna nedfarten fri så snabbt som möjligt.

 6. KÖR OM MED MARGINAL - Håll så stort avstånd att omkörd åkare har tillräckligt utrymme.

 7. KLÄTTRA UPP VID SIDAN AV NEDFARTEN - Klättra alltid upp vid sidan av nedfarten. Det är särskilt viktigt vid dålig sikt.

 8. RESPEKTERA SKYLTAR - Regler och anvisningar i backen är till för din och andras trivsel och

  säkerhet. Följ dem!

 9. HJÄLP TILL  - Du måste hjälpa till vid olycksfall. Är du inblandad i en olycka måste du