WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Skidåkning  i Kittelfjäll

Kittelfjäll bjuder på skidåkning för alla.

Kittelfjälls skidområde och dess backar består av naturligt formade raviner och ger glädje och inspiration till skidåkare. Det finns ingen plats i Sverige där du når så omfattande offpistskidåkning direkt från skidsystemet genom de 40 nedfarterna, med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. I skidsystemet finns också gott om preparerade sluttningar i hela färgskalan - från snälla gröna och blåa till det lite mer utmanande röda och svarta för de mer avancerade åkarna.

Ett berg som tar hand om dig oavsett hur du vill uppleva ditt vinteräventyr.

 

Vad händer hos oss?

Köp liftkort

Välkommen att köpa ditt skipass online. Ladda ditt keycard - gå direkt till liften! Du behöver ha ditt keycardnummer och för säsongspass ett foto tillgängligt. Om du inte har ett keycard, köp det online tillsammans med ditt skipass och hämta det i skipassförsäljning.

Se våra öppettider

Vår skidanläggning öppnar i slutet av november och håller öppet till Valborg, här kan du läsa mer om våra öppettider för liftar, skidbod, barnområden och värmestugor.

Pistkarta

Vår pistkarta hjälper dig att hitta rätt på vår skidanläggning. Här kan du se parkering, värmestugor och våra nedfarter, barnområden, toaletter och restauranger.

Hyr utrustning

Lämna skidorna hemma och hyr skidor anpassade efter snö och åkning!
Utveckla din skidåkning och prova dig fram bland våra skidor från Völkl och Scott.

Boka skidskola, kurser och clinics

I vår skidskola i Kittelfjäll vill vi hjälpa fler att uppleva skidglädjen genom att fokusera på dig och din utveckling, förbättra din teknik och hjälpa dig hitta ditt flow i skidåkningen. Att åka skidor ska vara roligt! Vi ordnar både med privata lektioner, gruppskidskola för barn och ungdomar samt kurser och clinics.

Om vårt skidsystem

Kittelfjäll, känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Själva vill vi även gärna framhålla våra barnområden, vår funpark och snällare backar. Här finns skidåkning för alla.

Skidboden

I absolut närhet till hotellet, vid hotelliften ligger vår Skidbod. Här kan du köpa liftkort, hyra skidor, boka skidskola ta en fika eller köpa nya och begagnade skidor, goggles, skidkläder, profilkläder med mera. Här kan du även få hjälp med att slipa stålkanter, valla skidor eller montera bindningar och få tips på bästa åken.

Längdskidåkning

Kittelfjäll erbjuder alla besökare fina betalspår med start mitt i byn. Välj mellan belyst elljusspår på 3,5 km eller vårt spår på 5km  med möjlighet till extra slingor. Här finns även Fjällspåret uppe på kalfjället som dras under våren när väderförhållanden tillåter. För att få tillgång till längdspåren löser du spårkort, detta görs enkelt via swish vid spårstart. 

Om vårt företag

Hur föddes intresset för skidåkningen i Kittelfjäll och var är vi idag och vilka är vi som jobbar i skidanläggningen? Här kan du läsa mer om vårt företag och vår historia.

Kontakt

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss, du gör det enklast genom att maila till oss så återkopplar vi så snart vi kan. Vi tipsar även om att följa oss via Facebook och Instagram där publicerar vi dagligen info om väder, öppna liftar, preparering av längdspår etc.

Värmestugor & grillplatser

På skidanläggningen finns två värmestugor för ombyte och förtäring av eget fika samt toaletter i anslutning till värmestugorna. Här finns även flertalet vindskydd och grillplatser för dig som har med egen matsäck.