WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Skidåkning i Kittelfjäll

Kittelfjäll bjuder på skidåkning för alla. Vårt skidområde och dess backar består av naturligt formade raviner och det finns ingen plats i Sverige där du når så omfattande offpistskidåkning direkt från skidsystemet genom de 40 nedfarterna med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. I skidsystemet finns också gott om preparerade nedfarter - från snälla till de lite mer utmanande.  Kittelfjäll tar hand om dig oavsett hur du vill uppleva ditt vinteräventyr.

Vad händer hos oss?

Vår skidanläggning

Liftkort

Köp ditt liftkort online genom att ladda ditt keycard. Saknar du keycard går det att köpa online tillsammans med liftkortet och hämta i automaten vid Jan-Expressliften.

Öppettider

Vår skidanläggning öppnar i slutet av november och håller öppet till Valborg. Här kan du läsa mer om våra öppettider för liftar, Skidboden, barnområden och värmestugor.

Pistkarta

Vår pistkarta hjälper dig att hitta rätt på vår skidanläggning. Här kan du, förrutom alla våra nedfarter, hitta parkering, värmestugor, barnområden, toaletter och restauranger.

Hyr utrustning

Lämna skidorna hemma och hyr skidor anpassade efter snö och åkning! Här kan du hyra längdskidor, carvingskidor, offpistskidor, snowboards eller randonnéutrustning. Prova dig fram bland våra skidor från Völkl och Scott. 

Boka skidskola, kurser och clinics

I vår skidskola vill vi hjälpa fler att uppleva skidglädjen. Att åka skidor ska vara roligt! Vi ordnar både med privata lektioner, gruppskidskola för barn och ungdomar samt kurser och clinics.

Om vårt skidsystem

Kittelfjäll är känt för unik skidåkning, fin lätt snö, skön stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist. Dessutom har vi många snällare backar, fina barnområden och en populär funpark. Det är skidåkning för alla.

Skidboden

I absolut närhet till hotellet, vid Hotelliften ligger Skidboden. Här kan du köpa liftkort, hyra skidor, boka skidskola eller ta en fika. Du kan också handla i shopen eller få hjälp med att slipa stålkanter, valla skidor eller montera bindningar.

Längdskidåkning

Kittelfjäll erbjuder fina betalspår med start mitt i byn. Välj mellan belyst elljusspår på 3,5 km eller vårt spår på 5 km med möjlighet till extra slingor. Här finns även Fjällspåret uppe på kalfjället som dras under våren när väderförhållanden tillåter. 

Om vårt företag

Hur föddes intresset för skidåkningen i Kittelfjäll och var är vi idag och vilka är vi som jobbar i skidanläggningen? Här kan du läsa mer om vårt företag och vår historia.

Kontakt

Har du frågor om något som har med skidsystemet eller skidåkning att göra är du alltid välkommen att kontakta oss. Du gör det enklast genom att maila så återkopplar vi så snart vi kan. Vi tipsar även om att följa oss på Facebook och Instagram där vi dagligen publicerar information om väder, liftar, preparering av längdspår med mera.

Värmestugor och grillplatser

På skidanläggningen finns två värmestugor för ombyte och förtäring av eget fika. Det finns också toaletter i anslutning till värmestugorna. I skidsystemet finns flertalet vindskydd och grillplatser för dig som har med egen matsäck. 

Säkerhet i skidanläggningen

Vi arbetar aktivt för att nedfarter och liftar skall vara så säkra som möjligt för våra gäster. Vi har ansvar för säkerhet inom vårt skidområde där vår skidpatrull arbtar med förebyggande säkerhetsarbete som lavinbekämpning, markeringar, avspärrningar och madrassering i anläggningen. De ansvarar även för första hjälpen vid skador och olyckor.