WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

 

Upplev magiska Kittelfjäll i vinter!

 

Kittelfjäll är vida känd för sin offpist och heliski. Själva vill vi lika mycket framhålla vårt barnområde och våra snällare backar.  Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning,  så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av från liften för att hitta den men även med flertalet pistade backar alltifrån snälla gröna & blå till mer utmanande röda och svarta. 

Kittelfjäll är omgivet av närliggande toppar för toppturer eller heliski och i dalgången kan du enkelt ta dig ut på leder för längd och turåkning med vacker omgivning som tar dig längs Vojmån eller ut på fjället.

Runt oss finns även flertalet fiskesjöar där du kan gåna öring och röding. Med närhet till fina skoterleder tar du dig enkelt ut på fjället för att upptäcka vår dalgång här finns även fina områden för friåkning och möjligheter till dagturer.

Välkommen att dela vinterglädjen med oss - Make our mountainlife yours

Skidåkning

Kittelfjäll bjuder på ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning från snälla gröna och blå till mer utmanande. Omgiven av närliggande toppar som bjuder in till toppturer och heliski samt fina leder för längdåkning och turåkning. 

Längd & Turskidåkning

Här finns goda möjligheter till längdåkning och olika utflyktsmål för dig som vill gå på tur efter ledade markeringar i härlig fjällmiljö med start i våra fjällbyar.

Skoter

Vi vill gärna att du ska upptäcka vår vackra dalgång och storslagna fjällvyer. Packa matsäcken och ge dig ut på en närliggande fiskesjö för ismete efter röding, hitta en fjällsluttning, gräv ner dig och njut av solen en varm vårdag. Eller njut av våra stora områden för friåkning.

Vinterfiske

Pimpelfiske är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och uppleva fjällvärlden. Hos oss kan du här under vintertid fånga öring och röding i våra fjällsjöar. Här kan du själv ta dig ut till närliggande sjöar med skidor, snöskor, skoter eller bil. Har du inte prövat ismete förut kan du följa med på en guidad fisketur, där du får lära dig mer om ismete, våra sjöar och den lokala kulturen.

Läs vår broschyr 

Tillsammans med alla företag i dalgången har vi samlat information och tips på de bästa utflyktsmål i dalgången. Den finns även hos våra företag i pappersform.

Läs mer

Guidade turer och kurser

Vill du lära mer om vår lokala natur och kultur och uppleva något nytt rekommenderar vi att boka någon av våra guidade turer i området. Här kan du följa med på toppturer, gå kurser för att lära dig lavinsäkerhet eller boka skidskola.

Läs mer

Naturkartan

Vi tipsar om naturkartan som är Länsstyrelsens guide till naturreservat och nationalparker samt vandringsleder i vårt område. Den finns som hemsida eller som app att ladda ner.

Läs mer