WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Välkommen att dela vinterglädjen med oss

 

Kittelfjäll är vida känd för sin offpist och heliski. Själva vill vi lika mycket framhålla vårt barnområde och våra snällare backar. Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning. Offpisten är så lättillgänglig att du bara behöver kliva av liften. Vi har även flertalet pistade backar, alltifrån snälla gröna och blå till mer utmanande röda och svarta.

Vi ligger omgivna av närliggande fjäll och sjöar med fina områden för toppturer, leder för längd eller turåkning, skoteråkning och flertalet fiskesjöar. Var du än väljer att bo är du alltid nära till äventyret.

 

Skidåkning

Kittelfjäll bjuder på ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning från snälla gröna och blå backar till mer utmanande röda och svarta. Vi är omgiven av närliggande toppar som bjuder in till toppturer och heliski samt fina leder för längdåkning och turåkning. 

Längd- och turskidåkning

I Kittelfjäll finns goda möjligheter till längdåkning med flera spår som startar mitt i byn. Vi har många olika utflyktsmål för dig som vill gå på tur efter ledade markeringar i härlig fjällmiljö med start i våra fjällbyar.

Skoteråkning

Packa matsäcken och ge dig ut på en närliggande fiskesjö för ismete efter röding, hitta en fjällsluttning, gräv ner dig och njut av solen en varm vårdag. Eller njut av våra stora områden för friåkning.

Vinterfiske

Pimpelfiske är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och uppleva fjällvärlden. Hos oss kan du här under vintertid fånga öring och röding i våra fjällsjöar. Här kan du själv ta dig ut till närliggande sjöar med skidor, snöskor, skoter eller bil. Har du inte prövat ismete förut kan du följa med på en guidad fisketur, där du får lära dig mer om ismete, våra sjöar och den lokala kulturen.

Boka boende

Vilket boende passar dig? Här kan du välja mellan bekväma hotellrum, enklare familjerum eller stuga med självhushåll.

Läs mer

Res till Kittelfjäll

Vill du resa med flyg är det möjligt till Vilhelmina, Lycksele, Hemavan eller Umeå, med tåg kan du kan resa till Östersund och därefter buss eller hyrbil till slutdestinationen.

Läs mer

Boka en guidad tur eller kurs

Vill du lära mer om vår lokala natur och kultur och uppleva något nytt rekommenderar vi att boka någon av våra guidade turer i området. Här kan du följa med på toppturer, gå kurser för att lära dig lavinsäkerhet eller boka skidskola.

Läs mer

Läs vår broschyr 

Tillsammans med alla företag i dalgången har vi samlat information och tips på de bästa utflyktsmål i dalgången. Den finns även hos våra företag i pappersform.

Läs mer

Naturkartan

Vi tipsar om naturkartan som är Länsstyrelsens guide till naturreservat och nationalparker samt vandringsleder i vårt område. Den finns som hemsida eller som app att ladda ner.

Läs mer