WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Om vår fjällbygd

Destination Kittelfjäll består av en genuin fjällbygd med ett pärlband av byar med bland annat Grönfjäll, Henriksfjäll, Kittelfjäll, och Gränssjö vid norska gränsen. Här har vi samlat information som kan vara bra att känna till.

 

Renskötselsområde - Vilhelmina norra

Att vistats i fjällen är en vacker upplevelse och kan kännas som en oändlig vildmark. Något vi måste komma ihåg är att vi aldrig är ensamma när vi rör oss i naturen, utan en betesmark och en arbetsplats för renskötande samer. För oss som bor, lever och verkar här är det en självklarhet att vi visar hänsyn till djur, natur och andra som vistas här.

Läs mer

Kommunal information

Destination Kittelfjäll ligger till största del inom Vilhelmina kommun & för dig som är en av våra deltidsbybor, besökare eller bybo har vi samlat information som kan vara bra att känna till när du vistas hos oss. 

Läs mer

Lokalt föreningsliv

I Övre Vojmådalen arbetar flera olika föreningar & organisationer med olika inriktningar men med samma mål att utveckla och stödja bygden genom olika insatser. Alla föreningar är viktiga för oss och bidrar till en fungerande destination.

Läs mer

Bygga, bo, leva

Är du redan bybo, en av våra deltidsbybor eller någon som funderar på att bygga hus i någon av våra byar? Söker du din drömtomt eller behöver hjälp med renovering, markarbeten eller nybyggnation?? Behöver er lokala vägförening, företag eller förening hjälp med hemsidor eller skyltar? Då hittar du våra rekommenderade samarbetspartners här.

Läs mer

Lokal service

När man är på väg till Kittelfjäll eller befinner sig i byn kan det vara bra att ha några nummer så man vet var man skall vända sig. 

Läs mer