WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Sagavägen Berättelser Bra att veta

Upptäck Kittelfjäll med cykel…

Kittelfjäll är en fantastisk plats för cykling. Upptäck spännande familjevänliga närbelägna stigar längs Vojmån eller följ med lokala guider på fjällcykling på kalfjället.

Här finns också många mil av natursköna vägar, perfekt för dig som vill ge dig ut på lite längre rundor med din gravel- eller landsvägscykel.

 

 

Att cykla i naturen är härligt och enligt allemansrätten får du cykla både i naturen och på enskilda vägar. Men tänk på att inte cykla över tomt, plantering eller mark som lätt kan skadas!

När du besöker oss befinner du dig i ett kulturlandskap där människor levt och verkat under många år. Detta är även Vilhelmina Norras renskötselområde och här vistas renarna med deras kalvar under sommaren där de behöver lugn & ro för sommarbete.

För oss är det självklart att du visar hänsyn till djur, natur och människornas som vistas här.

Här kan du läsa mer om renskötsel i området >>>

 

GUIDADE TURER

Vill du uppleva fjällcykling rekommenderar vi guide, de har kunskap om vårt området tar dig med på utmanande och kul cykling, längs gömda stigar med storslagna fjäll som sällskap.

Både nybörjaren och den erfarne kan tura med Kittelfjäll Adventure som anpassar alla sina turer efter dina förutsättningar och önskemål.

Besök hemsidan

TÄNK PÅ…

Att köra elcyklar och andra mindre fordon med motor i naturen, ingår inte i allemansrätten. Det betyder att du i nuläget inte får köra dem på stigar, leder eller fritt i terrängen utan lov av markägaren. Ibland behövs dessutom dispens.

Det går bra att cykla skonsamt i naturen. Genom att anpassa ditt vägval och körsätt skadar du inte marken i onödan.

  • undvika mjuka stigar, särskilt på våren och hösten, när det är blött i markerna

  • undvika att cykla över känsliga marktyper. Exempel är lavmarker, berghällar med mossor och lavar, mjuka ängsmarker, mossar och kärrmarker

  • anpassa körsätt efter underlag

  • grovmönstrade däck lätt skadar stigar och ömtålig mark