WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Vandring i Kittelfjäll

Fina leder för kortare dagsturer, toppturer eller längre vandringar

 

Runt om Kittelfjäll, Henriksfjäll, Grönfjäll och Gränssjö finns en mängd fina vandringsleder där du kan välja mellan spännande och nybörjarvänliga leder som passar familjen, högalpina toppturer eller längre vandringar längs vattendrag och bergssluttningar. 

Här nedan tipsar vi om några kortare och längre turer i området.

 

 

Topptur

Utforska någon av våra närliggande fjälltoppar. Vandringen kan vara lite krävande i brant terräng men den känslan som infinner sig när du står på toppen av fjället och njuter av den magiska utsikten är oslagbar. 

Dagsutflykter

Runt omkring finns spännande och nybörjarvänliga leder som passar hela familjen. Här finns fantastiska möjligheter att uppleva fjällen på ett tryggt och lagom sätt.

Fjällvandring

I dalgången finns många vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser i skogslandskap och uppe på högfjället. Här finns leder längre vandringar med övernattning i tält eller fjällstugor, som kan planeras utifrån dina förutsättningar. 

Boka guidad tur eller kurs

Är du oerfaren vandrare, vill du lära mer om vår lokala natur och kultur eller uppleva något nytt rekommenderar vi att boka någon av våra guidade turer i området. Här finns upplevelser som passar både familjen och den mer erfarna vandraren. Att boka en vandring tillsammans med erfarna guider är ett tryggt sätt att uppleva fjällen. Turen kan anpassas utifrån era förutsättnignar och ni kan välja om du vill göra kortare dagstur eller längre flerdagarstur med övernattning. 

Läs mer här

Fjällvandring för nybörjare...

För dig som är nybörjare kan dagsturer vara att föredra. Bo i någon av våra fjällbyar och planera för kortare dagsturer där du kan nöja dig med mindre packning för dagen, bo bekvämt och kan besöka någon av byns restauranger och njuta av god mat och dryck.

En fin dagstur är att vandra från Grönfjäll till högfjällsdalen Grantonskalet eller att vandra från Kittelfjäll och in i Marsfjällets naturreservat där du kan uppleva naturen och växt och djurlivet i fjällmiljön. Längd på turen kan anpassas efter dina förutsättningar.

Vi tipsar även om att boka en guidad vandring tillsammans med erfarna guider där du kan välja om du vill göra en heldagstur eller längre flerdagarstur med övernattning. 

Allemansrätten vad gäller?

Du kan gå eller åka skidor nästan överallt i naturen, men det finns vissa undantag. Du får till exempel inte vara på annans tomt eller gå över planteringar. Allemansrätten är en förmån och en frihet som är beroende av att vi är varsamma och värnar om naturen. Det är inte tillåtet att skada djur, växter eller mark och vi måste visa hänsyn till markägare och andra människor som vistas i vår natur.

Läs mer här