WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Upptäck längdåkning och turskidåkning i Kittelfjäll

 

I dalgången finns flera fina längdskidpår för dig som vill träna med ett mål i sikte eller bara njuta av en härlig motionsrunda.

Nära byarna finns även flertalet leder att upptäcka, här finns lite mer krävande toppturer men också snällare fjällsluttningar, naturreservat och slingrande vattendrag med fina besöksmål för dig som vill gå på tur med skidor. 

 

Längdåkning

Kittelfjäll erbjuder alla besökare fina betalspår med start mitt i byn. Välj mellan belyst elljusspår på 3,5 km eller vårt spår på 5km  med möjlighet till extra slingor. Här finns även Fjällspåret uppe på kalfjället som dras under våren när väderförhållanden tillåter.

Turskidåkning

Väljer man att gå på tur finns goda möjligheter till olika utflyktsmål efter ledade markeringar i härlig fjällmiljö med start i Grönfjäll, Henriksfjäll, Kittelfjäll eller Gränssjö.

Topptur

I Kittelfjäll finns goda möjligheter för dig som vill gå på topptur. Sadeln och Norgesvängen är två klassiker som utgår från hotellet och börjar med en liftfärd ovan trädgräns och sedan vidare till fots med skidorna på axeln eller ryggsäcken. 

Vad gäller?

Du kan gå eller åka skidor nästan överallt i naturen, men det finns vissa undantag. Du får till exempel inte vara på annans tomt eller gå över planteringar. Allemansrätten är en förmån och en frihet som är beroende av att vi är varsamma och värnar om naturen. Det är inte tillåtet att skada djur, växter eller mark och vi måste visa hänsyn till markägare och andra människor som vistas i vår natur.

Läs mer

Boka en guidad tur

Vill du lära dig något nytt eller uppleva skidåkning tillsammans med andra? Då rekommenderar vi att boka en guidad tur med någon av våra lokala guider.

Läs mer

Renskötselområde

När du besöker oss befinner du dig i ett kulturlandskap där människor levt och verkat under många år. Detta är även Vilhelmina Norras renskötselområde och här vistas renarna med deras kalvar under sommaren där de behöver lugn & ro för sommarbete. För oss är det självklart att du visar hänsyn till djur, natur och människornas som vistas här.

Läs mer om renskötsel i området