WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Vår verksamhet

Kittelfjällsliftarna omfattar driften av liftar, pister, längdspår, uthyrning och butik Skidboden, skidskola och aktiviteter i skidområdet. 

Vi driver även campingen i byn under varumärket Camp Kittelfjäll som erbjuder campingplatser för husvagnar och husbilar och servicebyggnad. Reception och butiken Kittelfjäll Outdoor finns på Fjälltorget som tillhandahåller ett mindre sortiment av friluftsprodukter, profilkläder och produkter från Kittelfjäll. Vi hyr även ut båtar, kanoter, kajaker och cyklar under sommaren.

Vi arbetar ständigt för att förbättra vår organisation och våra verksamheter för att bli långsiktigt hållbara.

Vårt mål är att vi ska vara Sveriges trevligaste och tryggaste skidanläggning, camping och butik.

Skidsystemet

Vi ansvarar för skötsel och underhåll av skidanläggningen, liftar, pist/offpist, barnområden och park samt säkerheten i vår anläggning gällande sjukvård och laviner.

Nedfarter: 25 offpistnedfarter, 9 pistade nedfarter, 2 barnområden.

Liftar: 4 varav 2 långa ankarliftar, 1 kortare knapplift och 1 barnlift samt en replift.

Fallhöjd: 420 m från liften, 600 m från Kittelfjälltoppen, 800 m vid toppturer, heliskiing med mera.

Läs mer

Säkerhet i skidanläggningen

För oss är det viktigt att våra besökare ska känna sig trygga i skidanläggningen. Vår skidpatrull arbetar dagligen med förebyggande arbete för att förhindra olyckor och lavinförebyggande arbete på anläggningen. Utanför skidområdet är det Polisen och Fjällräddningen som ansvarar för att ta hand om skadade eller vid sökning i ett lavinområde. Vi på Kittelfjällsliftarna har dock alltid dialog och hjälper till vid eventuella olyckor.

Vid olycka i skidsystemet

Vid olyckor i vårt skidsystem är det skidpatrullen som ansvarar för omhändertagande. Vissa perioder finns det även en backläkare på plats för våra gästers trygghet. Backläkarens uppgift är att ta hand om de skador som liftpersonalen eller skidpatrullen behöver hjälp med att bedöma, behandla samt ordna med vidaretransport via SOS om så behövs.

Ski-Ambassadors

På vår skidanläggning har vi ett antal Ski-Ambassadors. Det är en grupp duktiga skidåkande privatpersoner med anknytning till fjällbyn som finns tillgängliga för att hjälpa skidpatrullen vid olyckor. De har också god kännedom om vår skidanläggning och är därför bra representanter för oss. 

Skidboden

Här säljer vi liftkort och har ett brett sortiment av skidutrustning, nya och begagnade skidor, goggles, skidkläder, profilkläder med mera. I Skidboden finns även Piders Bistro som har enklare fikaförsäljning. Här möter vi våra gäster och tipsar gärna om de bästa åken för dagen. Här arbetar vi även med att slipa stålkanter, valla skidor och montera bindningar.

Läs mer

Längdspår

Vi ansvarar för drift, skötsel och underhåll av våra elljusspår på 3 och 5 km samt vårt Fjällspår på kalfjället och Milspår som går in i Marsfjällens naturreservat. För bidra till skötsel och underhåll finns Spårpasset som ger dig tillträde till samtliga spår i Kittelfjäll där pengarna oavkortat går till skötsel och underhåll.

Läs mer

Skidskola, aktiviteter och tävlingar

Vi erbjuder privat skidskola, grupplektioner och clinics för alla åldrar. Vi har aktiviteter för att från nybörjare till de mest avancerade inom alpin skidåkning. Vi arrangerar även barnaktiviteter, event och tävlingar.

Läs mer

Camp Kittelfjäll

Vi driver Camp Kittelfjäll i byn som håller öppet året om och har sin reception på Fjälltorget. Campingen hyr ut campingplats med tillgång till servicehus. Här finns även grillplatser och lekområde för barn.

Läs mer

Kittelfjäll Outdoor

Butiken Kittelfjäll Outdoor på Fjälltorget tillhandahåller ett mindre sortiment av friluftsprodukter och säljer profilkläder och produkter från Kittelfjäll. Butiken har även en webbshop. Under sommaren hyr vi ut båtar, kanoter, kajaker och cyklar.

Läs mer