WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Om vår fjällbygd Service

Offpist Kittelfjäll

I Kittelfjäll är vi lyckligt lottade, vi har fått till skänks det andra skulle vilja skapa. Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning, så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av liften för att hitta den. Här finns även guidade toppturer och heliski som kan ta dig till fantastisk skidåkning i orörda offpistområden och utmana dig i din skidåkning.

Väderförhållandena i Kittelfjäll är speciella, när vi får ostliga snöfall har snön haft lång tid på sig att bli torr och fin och när den faller ner hos oss så är den Champagnepudertorr, en snö du måste resa över Atlanten för att hitta motsvarigheten till.

Att Kittelfjäll är en av landets nederbördesrikaste platser gör ju inte saken sämre. Vi ses i pudersnön i vinter.

Lättillgänglig offpist direkt från liften

Offpist i skidsystemet

I Kittelfjäll har du fin offpistskidåkning direkt från skidsystemet. Vi har 25 nedfarter med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. På pistkartan markeras de med orange markering som visar att det är en opreparerad skiroute med naturliga hinder.

Läs mer

Heliski

Heliski i Kittelfjäll har funnits sedan 1980-talet och är vida känd. Vi har flertalet närliggande toppar som bjuder på oändlig terräng och den perfekta platsen för att uppleva Sveriges bästa Heliski.

Läs mer

Topptur till orörd offpist

I Kittelfjäll finns goda möjligheter för dig som vill gå på topptur. Sadeln och Norgesvängen är två klassiker som utgår från Hotell Kittelfjäll och börjar med en liftfärd ovan trädgräns och sedan vidare till fots med skidorna på axeln eller ryggsäcken.

Läs mer

På väg mot toppen