WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Offpist Kittelfjäll

I Kittelfjäll är vi lyckligt lottade, vi har fått till skänks det andra skulle vilja skapa! Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning, så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av från liften för att hitta den. Här finns även guidade  toppturer & heliski om kan ta dig till fantastisk skidåkning i orörda offpistområden och utmana dig i din skidåkning.

Väderförhållandena i Kittelfjäll är speciella, när vi får ostliga snöfall har snön haft lång tid på sig att bli torr och fin och när den faller ner hos oss så är den Champagnepudertorr, en snö du måste resa över Atlanten för att hitta motsvarigheten till!

Att Kittelfjäll är en av landets nederbördesrikaste platser gör ju inte saken sämre heller,
vi ses i pudersnön i vinter!

Offpist

Ett skidberg med utmanande och varierande skidåkning, så lättillgänglig offpist att du bara behöver kliva av från liften för att hitta den. Här finns även  fina områden för toppturer eller heliski som kan ta dig till fantastisk skidåkning i orörda offpistområden och utmana dig i din skidåkning. Här delar vi med oss av våra bästa tips.

 

Lättillgänglig offpist direkt från liften

Offpist i Skidsystemet

I Kittelfjäll när du fin offpistskidåkning direkt från skidsystemet med 25 nedfarter med naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. På pistkartan markeras de med orange markering som visar på att det är en opreparerad skiroute med naturliga hinder

Läs mer

Heliski

Heliski i Kittelfjäll har funnits sedan 80-talet och är vida känd med flertalet närliggande toppar som bjuder på oändlig terräng och den perfekta platsen för att uppleva Sveriges bästa Heliski.

Läs mer

Topptur till orörd offpist

I Kittelfjäll finns goda möjligheter för dig som vill gå på topptur. Sadeln och Norgesvängen är två klassiker som utgår från hotellet och börjar med en liftfärd ovan trädgräns och sedan vidare till fots med skidorna på axeln eller ryggsäcken.

Läs mer

På väg mot toppen