WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Dagsturer Kittelfjäll

Runt omkring finns spännande och nybörjarvänliga leder som passar hela familjen. Desa turer är lite kortare och passar bra för en tur över dagen med medhavd fika. Här finns fantastiska möjligheter att uppleva fjällen på ett tryggt och lagom sätt. 

 

 

Dagsutflykter

Runt omkring finns spännande och nybörjarvänliga leder som passar hela familjen. Här nedan tipsar vi om några kortare turer i området som du kan nå med bil eller till fots. Lederna har olika startpunkter i våra byar i Övre Vojmådalen och kartan nedanför visar var byarna ligger.

Grillplatser och vindskydd

Längs med våra vägar, leder och stigar finns flertalet rastplatser, vindskydd och grillplatser där ni kan stanna till för att äta  lite fika eller grilla lunch. Vid vissa grillplatser finns ved men det kan vara bra att ta med sig egen om ni tänker göra upp eld. Du får ta nedfallna kottar och löst liggande pinnar och grenar på marken som ved till elden. Men det är inte tillåtet att hugga eller såga ner träd eller buskar, eller att ta ris, grenar eller näver från levande träd. Det är inte heller tillåtet att använda vindfällen som ved. Se till att det finns vatten att släcka eld och glöd med. 

 

Ta med skräpet hem

När du vistas i naturen får du inte skada skog eller mark och vi behöver visa hänsyn för djuren som lver där. Det gör vi genom att inte lämna något skräp efter oss. En plats som redan är skräpig riskerar att bli ännu skräpigare, därför behöver vi bli fler som inte skräpar ner och vi är tacksamma om ni hjälper oss behålla en vacker fjällbygd, fri från skräp och plockar upp skräp som ni ser ute i naturen. 

Leave nothing but footprints

Plocka bär och svamp

Hösten är en härlig tid att bege sig ut i fjällskogarna och plocka bär eller svamp. Hos oss kan du hitta både hjortron, lingon och blåbär i skogarna runt omkring och när det gäller svamp är det nog kantareller som är den mest eftersökta svampen men här finns även annan god matsvamp för den som är kunnig svampplockare. Tänk på att visa hänsyn till markägare och inte vistas för nära bostadshus.