WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Säkerhet i backen

Vi arbetar aktivt för att nedfarter och liftar skall vara så säkra som möjligt för våra gäster. Vi har ansvar för säkerhet inom vårt skidområde där vår skidpatrull arbtar med förebyggande säkerhetsarbete som lavinbekämpning, markeringar, avspärrningar och madrassering i anläggningen. De ansvarar även för första hjälpen vid skador och olyckor.

Medlemmar i Slao

Kittelfjällsliftarna är medlem i SLAO, Svenska liftanläggningars organisation. SLAO samverkar för roliga & trygga skidupplevelser. I SLAO’s lilla gula hittar du allmänna bestämmelser, åk-och liftregler, tips mm. Det vill säga det som är viktigt att veta om lift- och utförsåkning!

 

Läs mer i Slao`s lilla gula

Säkerhetsarbete inom skidområdet

Kittelfjällsliftarna ansvarar för säkerhetsarbetet i vårt skidområde, avgränsning kan ses på pistkarta där den yttersta gränsen är våra markerade nedfarter. Vi arbetar aktivt för att nedfarter och liftar skall vara så säkra som möjligt för våra gäster. Varje natt prepareras våra pistade nedfarter och varje morgon kontrolleras liftar och nedfarter av våra lifttekniker & skidpatrull. Årligen sker besiktning av våra liftar av godkänt besiktningsorgan.

 

Se pistkarta här

Skidpatrull

I anläggningen kommer du att träffa på våra skidpatruller i gul/blå jackor tar hand om förebyggande säkerhet så som lavinbekämpning, markeringar, avspärrningar och madrassering i anläggningen. De ansvarar även för första hjälpen vid skador och olyckor. Bevittnar du en olycka i skidområdet ring till vårt journummer – 0768100117.

 

Lavinolycka eller olycka utanför skidområdet

Vid lavinolyckor eller skador utanför vårt skidområde larmar du SOS - 112. Sadeln & flygarskalet är områden som inte ingår i skidanläggningen vilket innebär att vid olycka sker larmning till SOS & ej vårt journummer.

Utförsåkning sker på eget ansvar

All utförsåkning sker med eget ansvar. Välj nedfarter utifrån din egen kunskapsnivå och erfarenhet. Anpassa farten och åksätt till terräng, utrustning, väderlek och din egen kapacitet.