WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Åktips i skidsystemet

En av grundpelarna i den gemenskap som erfarna kittelfjällåkare har, vilar på att åka med varandra och dela med sig av sina åktips. Det kan låta lite konstigt att man delar med sig av sina kantarellställen, men delad glädje är dubbel glädje och det finns ett överflöd av backar och varianter i Kittelfjäll. Dessutom huggs det upp nya små favoriter hela tiden, vilket gör att även ski-lovers med bäst lokalkännedom får aha-upplevelser år från år. 

Ett av de roligaste sätten att dela med sig är att ta rygg på varandra och åka… inte bara samma backe utan samma linje i backen. Det blir lite som leken ”Följa John”. Så här lär du dig inte bara hitta nya åk. Du lär dig också var man kan gena, droppa, ta ner farten, etc. Omedvetet eller medvetet lär du dig också av den framförvarande åkarens teknik och kreativitet.

Våra tips bästa tips för skidåkning i systemet

På den här sidan får du ta del av en mängd åktips, utmaningar och saker att tänka på för att åka säkert. Men låt inte det vara ett substitut för att kroka ihop med andra åkare eller sällskap och tipsa varandra. Och har du ett bra tips du vill dela med fler är du välkommen att höra av dig till oss!