WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Kurser & clinics

Vill du lära dig mer och utveckla din skidåkning? Då är är våra kurser och clinics något för dig. Tillsammans med våra skidlärare hos på Kittelfjällsliftarna där vi tillsammans hittar skidglädjen och ger tips för att du ska utveckla din skidåkning. Våra duktiga skidlärare lär ut skidteknik, tips och coachar dig för att du ska bli en bättre skidåkare.

Våra clinics arrangeras under fasta datum för säsongen. 

Friåkningsclinic

Våra friåknings clinics är vårt mest uppskattade koncept, där vi spenderar två halvdagar tillsammans med riktigt bra åkning i systemet. Vi pratar om flow, kroppsposition och interaktionen mellan skidan och snön. Målet är att lära sig att ha roligare när man åker och känna sig trygg i utmanande terräng. På clinicen är vi två till fem åkare tillsammans med en instruktör vilket ger möjlighet till en väldigt individanpassad inlärning. Fokus ligger i första hand på hur vi rör oss på snön sedan brukar vi alltid smyga in lite dropp och hopp i åkningen om det efterfrågas. Det är kul med lite luft under skidorna ibland!

Vår Clinic är i första hand för vuxna åkare men vi gör också specialgrupper för ungdomar i åldrarna 13-16år.

Du som deltar på vår clinic är bekväm med att åka alla nedfarter med fartkontroll & åker med lavinutrustning. Spade, sond och tranciver är obligatorisk och finns att hyra i Skidboden. 

-I priset ingår även hyra av skidor anpassade för offpist.

-Lavinutrustning & transceiver är obligatorisk och finns att hyra i sportshopen. 

INOM KORT PRESENTERAS PLANERADE DATUM FÖR VÅRA KURSER

Carvingclinics

Våra carvingclinics är för dig som vill lära dig åka pist. Här spenderar vi två halvdagar med åkning i våra pistade nedfarter i skidanläggningen.

Målet är att lära sig har roligt i pisten och känna sig trygg i sin åkning. På en clinic är vi två till fem åkare tillsammans med en instruktör vilket ger möjlighet till individanpassad inlärning. Fokus ligger på skidans interaktion med underlaget och hur vi kan använda kroppen för att förändra samspelet. 

Du som skall delta på vår clinics är bekväm med att åka alla nedfarter.

INOM KORT PRESENTERAS PLANERADE DATUM FÖR VÅRA KURSER

Pris

Våra carving clinics består av två 140 minuters lektioner och kostar 895kr per elev