WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

 

Gå på tur med skidor

Vill du gå på tur med skidor finns här fina utflyktsmål efter ledade markeringar i härlig fjällmiljö med start i våra fjällbyar.

Från Kittelfjäll har du nära till Vojmån som är en fin dagstur för dig som vill gå en kortare tur på skidor eller snösko. Här finner du flertalet vindskydd och grillplatser för att avnjuta din matsäck. Vill du gå lite längre kan du ta en tur upp till Bleriksstugan med övernattning. Där får du fina vyer med bland annat Marsfjället 1590 meter över havet och Risfjället 1385 meter över havet.

I Grönfjäll har du en fin dagstur till Klitvallens sameviste eller om du vill finns en fin led som knyter ihop byn med Kittelfjäll eller vice versa. Åker du längre västerut mot Gielas och Gränssjö finns fina turer till Ljusliden eller Åtniken där du kan övernatta i Länsstyrelsen stugor. 

 

Gå på tur med skidor

Utforska någon av vår dalgång, här finns  både kortare och längre turer med övernattning

Vad gäller?

Du kan gå eller åka skidor nästan överallt i naturen, men det finns vissa undantag. Du får till exempel inte vara på annans tomt eller gå över planteringar. Allemansrätten är en förmån och en frihet som är beroende av att vi är varsamma och värnar om naturen. Det är inte tillåtet att skada djur, växter eller mark och vi måste visa hänsyn till markägare och andra människor som vistas i vår natur.

Läs mer