WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Skoterleder Kittelfjäll

 

De långa skoterlederna lockar många skoteråkare till oss, i Vojmådalen finns över 20mil skoterleder som tar dig till otaliga destinationer beroende på om du vill göra en dagstur till närliggande byar som Virisen, Saxnäs, Klimpfjäll, Borgafjäll, Hemavan eller tärnaby eller längre tur med stopp i våra fjällbyar för övernattning eller en bit mat.

Här gäller frihet under ansvar, visa hänsyn till djur, natur och de som bor lever och verkar här och följ de regler och lokala bestämmelser som gäller i det område du vistas i. 

 

Skoterleder

Här finns fina leder för skoteråkning och vi värnar om att bibehålla dem. Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som vill njuta av våra fina leder i Kittelfjällsområdet.

 

Köp ledbevis

Lederna i Kittelfjällsområdet sköts genom Kittelfjäll skoterförening, för oss är det en självklarhet att du som kör skoter i området löser ledbevis. Du löser enkelt ledbevis genom swish eller insättning på bankgiro, avgifter går oavkortat till skötsel av leder.

Läs mer

Ta reda på vad som gäller & visa hänsyn

På skoterlederna kör du säkrast och stör minst. Tänk på att hålla låg hastighet på leder inom byarna och att visa hänsyn till skidåkare och andra du möter. Det är inte tillåtet att köra över andras tomt/mark eller skidspår. Skoterleder i fjällen, är liksom övriga fjälleder, markerade med ledkryss. De är dessutom markerade med skyltar eller märken som visar vad som gäller på leden.

Läs mer

Övernattning

I byarna i vår dalgång finns flera boendanläggningar för övernattning, där du kan stanna till i Grönfjäll, Henriksfjäll, Kittelfjäll eller Gränssjö. Alla fjällbyar har anslutande skoterleder.

Läs mer

Något att äta

I Kittelfjäll finns flertalet restauranger för mat eller fika, du når dem enkelt från skoterleden, skoterparkering finns i anslutning till restaurangerna.

Läs mer