WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Topptura - Upplev bergen runt Kittelfjäll på egen hand

Snösäkra Kittelfjäll är vida känt för sin legendariska liftnära offpiståkning. Efter ett snöfall, är ytorna enorma och åkarna som ska samsas om snön relativt få. Det går att hitta oåkt puder länge efter ett snöfall!

I Kittelfjäll finns fantastiska möjligheter att upptäcka bergen på egen hand och det finns en rad spännande turer du kan göra med väldigt kort anmarsch. Sadeln och Norgesvängen är två klassiker på själva Kittelfjället, Stuor Giebnie. Det är två perfekta halvdagsturer som utgår från liftsystemet.

I de nära omgivningarna finns även fantastiska möjligheter att hitta långa och spännande åk i olika svårighetsgrader. Daevnientjahke och Borkafjället är två fjäll med ganska kort anmarsch som erbjuder fantastisk åkning. Borkafjällets 600 meter lodräta klippvägg är en mäktig upplevelse. Från toppen har du sedan närmare 800 höjdmeters spännande och varierande skidåkning.

Ett annat spännande topptursfjäll är Daevnientjahke, ett fjäll som med sitt relativt fristående läge skapar en väldig storhetskänsla. Giemsie är ytterligare ett intressant fjäll som ligger strax hitom norska gränsen och som vid rätt riktning på lågtrycken kan ha fått stora mängder snö.

Som alltid vid topptur så gäller det att ha bra koll på säkerheten. Här kommer några goda råd:

  • Åk inte ensam.
  • Se till att alla i gruppen har spade, sond och transceiver.
  • Uppdatera er angående lavinfaror.
  • Fråga skidpatrullen om råd.
  • Lämna färdmeddelande.
  • Träna att använda transceiver.
  • Följ de rutiner som gäller för åkning i lavinbenägen terräng.

Om du känner dig osäker eller är ensam kan Kittelfjäll Adventure erbjuda guidade toppturer. Ett perfekt sätt att med trygghet uppleva fjällen med stighudarna på men också ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner!

Kittelfjäll Adventure>>