WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Skoteruthyrning med extra allt i Grönfjäll

Patrik Sjödin driver Grönfjälls Bil och Maskin som hyr ut skotrar i Grönfjäll men han erbjuder också reparation och underhåll av det mesta som har en motor.

Under många år ägde och drev Patrik Sjödin bilverkstaden Åsele Bil och Plåt i Åsele. När han sedan träffade Anna-Lena Karlsson på Grönfjälls Fritidsby 2009 började han pendla mellan Åsele och Grönfjäll. Efter några år flyttade han upp permanent och i samband med det stängde han sin verkstad i Åsele och tog med sig företaget som idag kallas Grönfjälls Bil och Maskin.

Anna-Lena hade tidigare haft hästar på gården så Patrik fick ta över stallet och bygga om det till garage. I garaget har Patrik idag sina skotrar som han hyr ut till turister och stugägare som vill upptäcka storslagna fjällvyer eller fiska på någon av fjällsjöarna. I Kittelfjällsområdet finns cirka 26 mil leder som underhålls av skoterföreningen så det finns gott om turer att välja mellan.

Till Grönfjälls Bil och Maskin kommer både nybörjare och vana skoterförare och om det kommer större grupper brukar Patrik samarbeta med Heli Kittel för att säkerställa att det finns tillräckligt med skotrar till alla. Själv har han dock sällan tid att åka på någon tur utan kör mest på gården för att testa om skotrarna fungerar. 

“Det är både nybörjare och erfarna skoterförare som vill hyra skoter.”

Patrik Sjödin, Grönfjälls Bil och Maskin

I takt med att området kring Kittelfjäll expanderar har Patrik märkt en större efterfrågan på hans tjänster. Eftersom de flesta kunder är stugägare från spridda delar av Sverige säger Patrik att han har kunder från Haparanda i norr till Västerås i söder. 

Kunderna är framför allt skoterägare som antingen behöver hjälp med reparation eller service av sina skotrar men Patrik hjälper även till med att svetsa skoterpulkor, reparera snöslungor och isborrar med mera. Han berättar att han har hållit på med det mesta som har med maskiner att göra. 

“Jag har hållit på med det mesta som har med maskiner att göra.”

Patrik Sjödin, Grönfjälls Bil och Maskin

Verksamheten startar när snön kommer till byn och fortsätter sedan fram till slutet av april. Som mest intensivt är arbetet att få klart skotrar inför jul- och nyårshelgen, sportlovet vecka 10 och påskhelgen. 

Här kan du läsa mer om Grönfjälls Bil och Maskin.