WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt
Med ett personligt engagemang för byn och en passion för flugfiske är Patricia Sirberg och Christer Janhans på C & R Restaurant ett välkommet tillskott till Kittelfjäll.

Personligt och passionerat på C & R Restaurant

Med ett personligt engagemang för byn och en passion för flugfiske är Patricia Sirberg och Christer Janhans på C & R Restaurant ett välkommet tillskott till Kittelfjäll.

På Fjälltorget, mitt i Kittelfjäll, ligger C & R Restaurant som drivs av Patricia (Iza) Sirberg och Christer Janhans. De kommer från Östersund och hade under många år besökt Kittelfjäll för att fiska, innan de bestämde sig för att flytta dit. De har lagt stor vikt vid att ge restaurangen en personlig prägel och strävar efter att gästerna ska känna som att de är på middag hemma hos en god vän. 

Utöver den fasta menyn har C & R två populära temakvällar under veckan där de serverar plankstek och pizzabuffé som varje vecka lockar hundratalet gäster till den lilla restaurangen. De bjuder också in band som spelar och enligt Iza finns det ingen konkurrens mellan restaurangerna, istället samarbetar de för att dra fler besökare till Kittelfjäll genom att erbjuda ett varierat utbud av musik och evenemang.

Restaurangen är också samlingspunkten för fiskeintresserade i Kittelfjäll. Hit är alla välkomna att hyra utrustning, få fisketips eller bara prata om dagens fångst. Iza och Christer är passionerade flugfiskare och erbjuder både exklusiva guidade turer för erfarna flugfiskare och nybörjarkurser, under fiskesäsongen. 

Det bästa med flugfisket i Kittelfjäll är enligt Iza att det är så varierat. Vädret bestämmer hur fisket blir och dessutom finns där allt som flugfiskare suktar efter: harr, röding och öring. Enligt Christer handlar flugfiske inte enbart om själva fisket utan också om naturupplevelsen. Därför menar han att Kittelfjäll är den perfekta platsen för flugfiske då fjällen är nära och omgivningen är storslagen. 

“Under en fisketur är det inte bara fisket som är upplevelsen, det är också den storslagna naturen.”

Christer Janhans

Utöver restaurangen och fiskecentret har Iza och Christer ett starkt engagemang för att Kittelfjäll ska vara en levande by, året om. Äldre bybor har delat med sig av historier om hur byn brukade vara fylld av aktiviteter under sommarmånaderna och det är något som framför allt Iza gärna vill återuppta. 

Att arrangera både mindre och större evenemang under året har därför blivit ett sätt för Iza och Christer att bidra till utvecklingen av byn. Nu närmast byns valborgsmässofirande med fackeltåg, där alla intäkter går till en lokal förening. I sommar anordnar de ett fiskecafé vid Vojmån med fotografen och författaren Leif Milling och en bouleturnering för vuxna och barn. I höst blir det en utökad stugförsta med höstmarknad och sedan återkommer vintermarknaden med lokala företag och föreningar i början av december. 

“Vi finns här året om och vill vara med och bidra till utvecklingen av byn.”

Iza Sirberg

Klicka här för information och bokning av guidade fiskeresor, nybörjarkurser eller stugor.