WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt
Inför kommande säsong tar Jeremy Shoemaker och Emily Brennan över driften av Hotell Kittelfjäll. Mycket kommer att vara bekant men det blir också en hel del nytt.

Hotell Kittelfjäll satsar på hållbar turism

Inför kommande säsong tar Jeremy Shoemaker och Emily Brennan över driften av Hotell Kittelfjäll. Mycket kommer att vara bekant men det blir också en hel del nytt.

När Jeremy och Emily flyttade till Kittelfjäll för två år sedan hade de aldrig satt foten i byn tidigare. Emily är uppvuxen i Stockholm och tillbringade mycket tid i familjens stuga i Sälen. Under sex år studerade och arbetade hon i Boise, Idaho, där hennes pappa och släkt bor. Staden är omringad av berg, forsar och vacker natur och det var också där som hon träffade Jeremy. Jeremy hade lärt sig att åka skidor redan som barn och när han blev äldre ledde hans intresse för forsränning in honom i branschen för äventyrsturism. Han arbetade med skidåkning på vintrarna och forsränning på somrarna och han höll också i gruppresor med olika aktiviteter.

 

“Äventyrsturismen ger många möjligheter för den typen av livsstil som jag vill leva.”

Jeremy Shoemaker, Hotell Kittelfjäll 

 

Tillbaka i Sverige fick Emily ett arbete inom miljö, hållbarhet och naturskyddsfrågor i Västerbotten vilket gjorde att paret bestämde sig för att flytta till Kittelfjäll. Jeremy som ville fortsätta arbeta med friluftsliv och turism sökte jobb på Hotell Kittelfjäll och har sedan dess varit ett bekant ansikte för hotellets alla gäster. 

Enligt Emily liknar Idaho med sina fjäll, forsar och skidåkning till viss del omgivningen i Kittelfjäll men hon erkänner att samhället här är mycket mindre än vad de båda är vana vid. Eftersom vintersäsongen är väldigt intensiv menar Jeremy att det ändå är ganska skönt att få lite återhämtning och ladda batterierna under barmarkssäsongen när det inte är lika mycket folk.

Jeremy och Emily har alltid drömt om att driva något tillsammans och när de kom till Kittelfjäll kände de direkt att det var en skidort med potential för att starta upp eller driva ett företag. När de efter två år på orten fick erbjudandet om att överta driften på Hotell Kittelfjäll blev de därför båda väldigt glada och hedrade. 

Båda är noga med att poängtera att de har en långsiktig och hållbar plan för Hotell Kittelfjäll. De har många egna idéer som de vill genomföra men försäkrar att gästerna ändå kommer att känna igen sig. Liksom tidigare kommer det att finnas bra boende, after ski, restaurang, lounge och aktiviteter men konceptet kommer att fortsätta utvecklas i en hållbar riktning, förklarar hon. 

De kommer till exempel att satsa på fler events, både under vinter- och barmarkssäsongerna, som de hoppas ska locka en bredare publik till Kittelfjäll. De vill även erbjuda paketresor med aktiviteter, konferenser, middagar och boende eftersom de menar att det finns så mycket att göra här för turister men att det behövs någon som visar dem vägen. Vissa större projekt får dock vänta tills kommande säsonger. Det viktiga nu är att alla gäster ska få en lika bra upplevelse, oavsett vilken tid på året de besöker oss, säger Emily.

 

“Vi ska hålla en hög nivå på servicen, oavsett årstid.”  

Emily Brennan, Hotell Kittelfjäll

 

Först av allt ser dock Jeremy och Emily fram emot att få hälsa både gamla och nya gäster välkomna till Hotell Kittelfjäll med soliga dagar på altanen, mycket snö, musik, god mat och dryck och ett trevligt sällskap.

Klicka här om du vill boka boende, konferenser eller se vilka aktiviteter Hotell Kittelfjäll erbjuder.

 

Uppgraderad fjällyx på Hotell Kittelfjäll 

Hotell Kittelfjäll har funnits sedan 1956 och är för många hjärtat i fjällbyn Kittelfjäll. Inför förra säsongen har hotellet genomgått en större renovering och uppgradering, där rummen nu förvandlats till en skön mix av rum i olika storlekar. Nu finns här dubbelrum och familjerum alla med dusch & toalett, några med små kök och vissa rum med arbetsplatser för dig som vill göra en workcation - se så fint det blev!

Se bilder i bildgalleri nedan.