WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt
Från hösten 2024 planerar det nytillträdda företagarparet Andreas Strömberg och Maria Doverud att skapa ett andra hem för gäster och besökare på Hotell Kittelfjäll. 
- Det ska kännas som att komma hem, säger Andreas.

Hitta hem till Hotell Kittelfjäll

Från hösten 2024 planerar det nytillträdda företagarparet Andreas Strömberg och Maria Doverud att skapa ett andra hem för gäster och besökare på Hotell Kittelfjäll. - Det ska kännas som att komma hem, säger Andreas.

Den första september 2024 tar företagarparet Andreas Strömberg och Maria Doverud över driften av Hotell Kittelfjäll. Maria är utbildad musikalartist och har arbetat som artist inom både musikal och show de senaste 20 åren. Hon driver också en showrestaurang i Gävle där hon står på scenen, serverar gäster och ansvarar för ekonomin. 

Andreas har arbetat i servicebranschen i 30 år i Gävle där han bland annat har drivit bensinstation, arbetat som entrévärd på flera restauranger och som fystränare med rehabilitering för elitidrottare. Han har också varit ishockeyspelare och tränare vilket han menar har lärt honom vikten av att bygga ett starkt team. 

För både Andreas och Maria är just teamkänslan och ett personligt bemötande centralt och menar att det är något som de kommer ta med sig till hotellverksamheten.

“Det personliga bemötandet är otroligt viktigt för oss.”
Andreas Strömberg, Hotell Kittelfjäll

Både Andreas och Maria har länge haft en längtan efter att bo och leva närmare naturen och har besökt Kittelfjäll under många år. Sedan våren 2024 äger de en egen stuga i byn Stennäs utanför Kittelfjäll. Tanken var att de skulle flytta till stugan och driva sina respektive företag där om några år men så kom möjligheten att arrendera Hotell Kittelfjäll och det var ett tillfälle som de inte kunde tacka nej till. 

Tidpunkten passade Andreas perfekt men eftersom Maria precis startat upp en ny krogshow behöver hon arbeta kvar i Gävle den första tiden och får ansvara för hotellets ekonomi, kontakter med myndigheter med mera på distans. Andreas sköter därmed den dagliga verksamheten på plats tillsammans med ett team av nyrekryterade medarbetare.

Långsiktighet är viktigt för Andreas och Maria och de har planer på att utveckla ett Wellness Center på hotellet som håller öppet året om. Det kan till exempel innebära yoga-retreats, träningsläger och teambuildingresor men också livemusik, musikquiz, vinprovningar och företagsevent. Andreas ser fram emot att samarbeta med lokala företagare för att kunna utveckla konceptet genom att till exempel erbjuda paketlösningar med guidade skoterturer och luncher på fjället. 

Till sin hjälp har de konsulten Pernilla Gravenfors som har lång erfarenhet från fjällhotell och arbetar med att hjälpa företagare att starta upp och utveckla sin verksamhet. Även om fokus det första året ligger på att få igång hotelldriften menar Andreas att gästerna kommer att märka av förändringar under säsongen. Han berättar bland annat att det blir tydligare avdelningar på hotellet där loungen får en lugnare och mer hemtrevlig atmosfär medan nedervåningen med After Ski och pizzeria blir ett tillhåll för lite mer hålligång med partymusik, DJ:s och dans. 

“Vi vill skapa en mysig atmosfär med hemkänsla och fortsatt tryck på After Skin.” 
Andreas Strömberg, Hotell Kittelfjäll

De nyligen renoverade hotellrummen imponerar stort på Andreas och Maria som menar att både bredden på hotellrummen och rummens kvalitet håller mycket hög klass. Att kunna erbjuda en stor variation, allt från lyxiga premium dubbelrum med rymliga badrum och arbetsplatser till familjerum med kökspentry och enklare skidåkarrum, gör att de kan tillgodose behoven hos många olika typer av gäster. Dessutom ligger alla rum mitt i skidsystemet med liften utanför dörren.