WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt
Kittelfjäll Adventure erbjuder en rad olika upplevelser i Kittelfjäll, från skräddarsydda toppturer och lavinkurser på vintern till vandringar och yoga på sommaren.

Expertguidning året om i Kittelfjälls fjällvärld

Kittelfjäll Adventure erbjuder en rad olika upplevelser i Kittelfjäll, från skräddarsydda toppturer och lavinkurser på vintern till vandringar och yoga på sommaren.

Kittelfjäll har varit utgångspunkten för fjälledaren och lavinexperten Stefan Lundin under många år. Med sitt intresse för fjällvärlden och expertkunskaper inom lavinsäkerhet, grundade han Kittelfjäll Adventure med fokus på äventyr och säkerhet i fjällen. Företaget har sedan starten vuxit med flera säsongsanställda fjälledare och lavintekniker som hjälper äventyrssökare att utforska Kittelfjäll. 

Johanna Lindvall är yogalärare och kommunikatör i företaget och hon berättar att de erbjuder skräddarsydda upplevelser för alla, från familjer och par till företag och kompisgäng. Under vinterhalvåret är toppturer, lavinkurser och offpistguidning mest efterfrågat och på sommaren är det vandring och yoga, gärna i kombination.

En av de mest populära upplevelserna är enligt Johanna att gå på guidad topptur. I nära dialog med gästerna skräddarsyr Kittelfjäll Adventure turer utifrån gästernas önskemål. De flesta vill såklart hitta den bästa skidåkningen men att uppleva vackra vyer eller att få bestiga en särskild topp, står också på mångas önskelista. 

För de som är intresserade av lavinsäkerhet erbjuder Kittelfjäll Adventure lavinkurser för privatpersoner som vill lära sig att göra lavinsäkrare vägval på fjället, tyda lavinprognoser och öva på att använda lavinsäkerhetsutrustning.

Företaget håller även i lavinkurser för yrkesverksamma som till exempel liftpersonal, helikopterpersonal inom räddningstjänsten och för folkhögskolor med guideutbildningar. Detta för att deltagarna ska kunna utveckla sin förmåga att identifiera lavinrisker på fjället.

 ”Vår styrka är att vi kombinerar vår passion för bra åkning med professionell guidning, dagligt lavinprognosarbete i fält och lavinkunskap. Det ger oss möjligheten att erbjuda en oslagbar upplevelse på fjället.”

Johanna Lindvall, Kittelfjäll Adventure

____________________________________________________________________________

Kittelfjäll Adventure står också bakom fältarbetet för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Deras områdesansvariga genomför dagliga observationer för att ge en noggrann och aktuell bild av lavinfaran i regionen. Prognoserna publiceras fortlöpande på https://lavinprognoser.se/.

Klicka här för att se vad Kittelfjäll Adventure kan erbjuda dig under 2024.