WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Plocnic – skönt häng och skräpplockning helt enkelt!

18 maj - Vad händer

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla vår fjällbygd i övre Vojmådalen fin. Vi är många som redan engagerar oss, städar, röjer och plockar skräp men visst vore det trevligt att kombinera nytta med nöje där vi träffas och gör detta tillsammans med andra och öppnar upp för trevligt häng med andra bybor och deltidsbybor. 

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla vår fjällbygd i övre Vojmådalen fin. Därför bjuder vi nu in till Plocnic – skönt häng och skräpplockning helt enkelt!

Därför bjuder vi nu in till Plocnic – skönt häng och skräpplockning – lördag den 18 maj. 

Hur går det till?

Lördag den 18 maj samlas vi till gemensamma skräpplockaraktiviteter. Vi tänker att ni står för arrangemanget och samlas tillsammans i era byar, vägföreningar, företag eller föreningar med andra bybor och deltidsbybor och hjälps åt att städa och plocka skräp.

Nedan listas gemensamma skräpplockaraktiviteter – där alla är varmt välkomna att delta!

  • Kl 11:00 - städning av vägen genom Kittelfjäll - Henriksfjäll - besöksnäringsföretagen bjuder in alla bybor, deltidsbybor till att hjälpas åt att städa längs med vägen genom byn. Vi delar upp vägsträckor och hjälps åt och städar så långt vi hinner. Samling kl 11:00 vid Kittelfjäll Värdhus

  • 12-15 C& R restaurang grillar hamburgare utomhus med servering där vi alla samlas för umgänge och skönt häng på Fjälltorget.

  • Kl 20:00 Musikquizz & barmeny hos C&R restaurang - Gnugga geniknölarna, samla ihop ett gäng vänner och kom förbi C&R restaurang för musikquizz. 

     

Vi välkomnar fler intiativ att samlas

Vi välkomnar alla initiativ att samlas tillsammans och hjälpas åt att städa en vägsträcka eller speciellt område i Övre Vojmådalen stort som litet och vill gärna att ni hör av er om ni vill lägga upp information om just ert arrangemang på hemsidan för att fler ska få kännedom om era aktiviteter ute i byarna. Maila till info@kittelfjall.com så hjälper vi till.

 

Information om hantering av avfall som samlas in

Vi ser gärna att du tar med en egen påse, som du kan använda. Varje deltagare sorterar sitt avfall i kärlen vid ÅVS så långt det är möjligt, material som behöver fraktas till ÅVC samlar vi ihop på släpvagn vid Fjälltorget.

  Hälsningar från DKEK - Företag och föreningar i samverkan