WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Sagavägen Berättelser Bra att veta

SVELAV Friåkning 1 – lavinkurs för privatpersoner

26 feb 27 feb - Guidade turer vinter, Vad händer

VILL DU KUNNA GÖRA LAVINSÄKRARE VÄGVAL PÅ FJÄLLET? LÄRA DIG HUR LAVINPROGNOSEN KAN HJÄLPA DIG ATT FATTA BRA BESLUT INFÖR OCH UNDER DIN TUR PÅ FJÄLLET?

Kursen anordnas av Kittelfjäll Adventure

En grundläggande lavinutbildning för dig som vill lära dig mer om att färdas lavinsäkert på fjället. Två dagar ute i terrängen med fokus på att känna igen lavinterräng, kunna använda lavinprognoser, fatta rätt beslut samt kamraträddning för att kunna rädda kompisen vid händelse av en lavinolycka. En grundkurs som är ett naturligt första steg för de allra flesta som vill lära sig mer om lavinsäkerhet.

Utbildningen vänder sig till alla som färdas i fjällen vintertid och som är intresserade eller har behov av att lära sig om beslutsfattande i lavinterräng.

OM KURSLEDAREN

Stefan Lundin är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka och har ett förflutet som professionell snowboardåkare. Han är examinerad fjälledare, lavinräddare (AvSAR) och lavinexpert (CAA L2/SVELAV Pro 3).

FÖRKUNSKAPSKRAV

Kursen genomförs på skidor/splitboard. För att ta tillgodo innehållet i kursen, som hålls ute på fjället, så behöver du kunna ta dig fram på skidor eller splitboard på ett funktionellt sätt, det innebär att vara bekväm i terräng som lutar motsvarande en röd pist samt ha viss vana av att färdas på icke- preparerade underlag.

KURSAVGIFT

3800kr inkl. moms. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer. 

I kursavgiften ingår kursmaterial.

Vid behov kan du låna transceiver, spade och sond under kurstiden. (Den utrustning du vill låna anges i anmälan.)

Läs mer och boka kursen>>>