WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Service

Handledarutbildning B-körkort & riskettan via Medborgarskolan

12 apr

12 april under påsklovet hålls 2 kurser i Bygdegården i Henriksfjäll genom Medborgarskolan efter förfrågan. Riskettan på eftermiddagen samt Handledarutb/ introduktions utbildning på förmiddagen.Kurser för dig som ska börja övningsköra inför körkort eller du som ska handleda någon som ska övningsköra.

 
Handledarutb/ introduktionsutbildning ska med nollvisionen som grund ge blivande handledare och elever vägledning inför den privata övningskörningen.
Den ska därigenom bidra till en effektiv körkortsutbildning samt främja trafiksäkerheten såväl under som efter körkortsutbildningen.
 
INNEHÅLL OCH MÅL
Introduktionsutbildningen innehåller tre delar:
- Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
- Hur man planerar och strukturerar övningskörning
- Viktiga faktorer för trafiksäkerheten
 
 I introduktionsutbildningen ska teoretiska moment om miljö och sparsam körning ingå. Under utbildningen får du information om bland annat vad handledaren har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov) och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Vi diskuterar även på vilka olika sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation på olika sätt.
 
UPPLÄGG
En introduktionsutbildning omfattar 3 timmar samt paus.Utbildningen sker på Svenska.
Under utbildningen får du information om bland annat vad handledaren har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov) och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Vi diskuterar även på vilka olika sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation på olika sätt. I samband med utbildningen rapporteras genomförd utbildning direkt till Transportstyrelsen via en e-tjänst.
 
EFTER KURSEN
När eleven har fått sitt körkortstillstånd och både elev och handledare har gått handledarutbildning kan handledaren ansöka om tillstånd att vara handledare.
När handledaren har fått tillstånd att vara handledare kan övningskörningen påbörjas!
 
Välkommen med din anmälan! 
Se nedan qr kod.
Eller
Sökord: riskettan eller handledarutbildning 
 
Frågor ring 0940-600 203 Medborgarskolan Vilhelmina