WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Guidad tur växter - ingen kostnad för deltagare - arrangeras genom Vojmådalens Vänner

10 jul - Vad händer

Följ med oss på en guidad tur som tar dig med längs Vojmån och vojmåstigen. Turen kan anpassas efter gruppen och vi stannar till vid utvalda platser för att lära mer om lokala växter i området.

Dagen börjar vid parkeringen vid Vojmån/Grubba, där det även finns parkering för att lämna bilen. Vi samlas för en kort presentation innan vi startar turen.


Fakta
Vi går längs med Vojmåstigen och en tur som tar dig mellan broarna och in i Marsfjällens naturreservat. Du får lära mer om växter som finns lokalt i området, hur de ser ut och hur du kan känna ingen dem, samt var de växer. Du får även veta hur växten kan användas i matlagning och som medicinalväxt.

Läs mer och boka

Tid & Plats
Vi möts upp vid parkeringen vid Grubba/bastu. Där finns bilparkering för att lämna bilen. Därefter kommer vi att vandra längs med Vojmån, turen anpassas efter gruppen.
Ni hittar till parkeringen från Sagavägen, mellan Kittelfjäll Värdhus och Hotell Kittelfjäll finns en väg som går ner mot Vojmån, skyltat Bastu - Grubba.

Turen startar kl:13:00 och år åter ca 15:00 -15:30 turen tar ca 2-2,5h

Info

minst 5personer på turen för genomförande. Turen kan även ställas in vid dåligt väder. Ni kontaktas då i förväg via mail.

Pris/person
Turen är gratis och arrangeras av Vojmådalens Vänner

Vad ingår?
Guide

Vad behöver jag?
Turen kräver inga förkunskaper, men du bör kunna vandra obehindrat.