WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Service Bygga, bo & leva Föreningsliv Information Berättelser Bra att veta

Guidad tur Sagostigen

13 jul - Guidade turer sommar, Vad händer

Följ med oss på en guidad tur som tar dig med längs Vojmån och Sagostigen med spännande sagor och sägner från bygden. I skogen lurar också små figurer när vi vandrar längs stigen. Turen kan anpassas efter gruppen och vi stannar till vid utvalda platser för att lyssna till berättelser och historia. Bland annat för du höra berättelsen om Bergakungen och hans dotter och vittra som gjorde hyss i lagårn.

Dagen börjar vid parkeringen vid Vojmån/Sågselet, där det även finns parkering för att lämna bilen. Vi samlas för en kort presentation innan vi startar turen.

Fakta
Vi får längs med Sagostigen och en tur som tar dig in i Marsfjällens naturreservat. Du får lära sagor och sägner från bygden och vår lokala historia.

Läs mer och boka

Hitta till Sågselet. Kör längs med Sagavägen genom byn Kittelfjäll och sväng ner mot Vojmån - skyltat Sagostig och Sågselet från vägen. Där finns en parkering.

Tid & Plats
Turen genomför Onsdag 13juli 

Vi möts upp vid parkeringen vid Vojmån/ Sågselet. Där finns bilparkering för att lämna bilen. Därefter kommer vi att vandra längs med Vojmån, turen anpassas efter gruppen.

Turen startar kl:13:00 och år åter ca 15:00 -15:00turen tar ca 2h

Info

minst 5personer på turen för genomförande. Turen kan även ställas in vid dåligt väder. Ni kontaktas då i förväg via mail.

Pris/person
Barn 0-10år – gratis – gäller i vuxet sällskap
Ungdomar 11-14år: 370kr/person
Från 15år och uppåt 370 kr/person

Vad ingår?
Guide

Bokning och betalning
Du bokar och betalar online

Vad behöver jag?
Turen kräver inga förkunskaper, men du bör kunna vandra obehindrat.