WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP Resa hit Om vår fjällbygd Service

Isfiske/pimpelfiske i området runt Gränssjö

1 dec 1 maj - Guidade turer vinter

Tänk dig att sitta på isen å pimpla, höra ripornas knarr i riset runt sjön medan du väntar på “hugget” på pimpelspöet. Eller varför inte ligga på ett renskinn och ”kikmet”, som vi säger, då du kan se när fiskarna kommer simmande mot betet. Här njuter vi av lugnet och stillheten i fjällen.

Denna tur riktar sig till dig som är nybörjare eller till dig som bara vill prova områdets pimpelfiske. Vi åker ut till någon av dom fem närmaste sjöarna, lite beroende på väder och vind.

Vi börjar dagen vid receptionen i Gränssjö och efter en kort presentation ger vi oss iväg med bil till någon av sjöarna där vi parkerar. Vi åker antingen med egna skidor eller skoter ut/upp till sjön, vid bokning kommer vi överens om vad som passar er bäst. På plats borrar vi hål och ni får prova på att fiska medan vi tillagar lunch över öppen eld. Vid sämre väder åker vi till grillkåtan på campingen och avnjuter lunch runt elden.

Fakta

Det finns fem olika sjöar inom en mils radie från Gränssjö. Övre och Nedre Vapsten ligger nära vägen och passar bra för er som inte vill åka så långt. Här finns öring och röding och med lite tur nappar storfisken.

Skalvattnet ligger cirka två km från vägen inne i en fjälldal. Sjön är en ren rödingsjö (dvs i sjön finns bara röding) och här kan du fånga dom riktigt stora rödingarna. Dom är svåra att få men när det hugger är det stor chans att fisken är stor.

Jervoken ligger cirka tre km från vägen och är en sjö med öring och röding. Sjön ligger fint mellan fjälltoppar, berg och björkskog. Här kommer skoterleden från Tärnaby ner norrifrån och går vidare till sjön Virisen och sedan österut mot Kittelfjäll.

Gränssjö

Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll som ligger längs den sagolikt vackra Sagavägen och ett stenkast från norska gränsen. En genuin fjällpärla där du kan finna lugnet och en äkta fjällatmosfär året om. Från Kittelfjäll tar det cirka 40 min att köra hit med egen bil. Här kan du förutom att boka guidade turer även övernatta i stuga eller hyra campingplats.

När kan du göra detta?

1 januari- 4 maj

Tid

Vi möts upp vid receptionen ca kl.10.00 och är åter ca 15.00, turen är ca 5 tim.

Pris

995kr/person, för barn upp till 12 år 150kr/person

I priset ingår 

  • Fiskeutrustning finns att låna
  • Fiskekort
  • Lunch som tillagas över öppen eld eller gasolmurika, eller vid sämre väder över öppen eld i grillkåtan på campingen. Vi använder lokala råvaror.
  • Kaffe och hembakad kaka

Bokning och betalning

Du bokar genom att maila oss på info@granssjoarna.se eller ringa 0730680341

Betalning sker vid ankomst i receptionen, vi tar kort och swish. Kontanter går även bra.

Antal

Minst 2 vuxna personer

Din packlista

-Kläder efter väder.

-Varma vinterkläder, täckbyxor och jacke eller skoteroverall + extra varm tröja.

-Varma vinterskor (helst skoterskor)

-Vattenflaska

-Kamera

-Eventuellt egen fiskeutrustning, om du har en sådan. Ev. maggot som bete.