WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Berättelser Jobba hos oss Service Utvecklingsprojekt

Isfiske/pimpelfiske i området runt Gränssjö

1 dec 1 maj - Guidade turer vinter

Tänk dig att sitta på isen å pimpla, höra ripornas knarr i riset runt sjön medan du väntar på “hugget” på pimpelspöet. Eller varför inte ligga på ett renskinn och ”kikmet”, som vi säger, då du kan se när fiskarna kommer simmande mot betet. Här njuter vi av lugnet och stillheten i fjällen.

Läs mer och boka

Denna tur riktar sig till dig som är nybörjare eller till dig som bara vill prova områdets pimpelfiske. Vi åker ut till någon av dom fem närmaste sjöarna, lite beroende på väder och vind.

Vi börjar dagen vid receptionen i Gränssjö och efter en kort presentation ger vi oss iväg med bil till någon av sjöarna där vi parkerar. Vi åker antingen med egna skidor eller skoter ut/upp till sjön, vid bokning kommer vi överens om vad som passar er bäst. På plats borrar vi hål och ni får prova på att fiska medan vi tillagar lunch över öppen eld. Vid sämre väder åker vi till grillkåtan på campingen och avnjuter lunch runt elden.