WEBBKAMERA Bo Äta Skidåkning Upplev SHOP EN Resa hit Om vår fjällbygd Service

Berättarstund om livet i fjällvärlden förr

1 jun 30 sep - Guidade turer sommar

Är du intresserad av livet förr och nu i fjällvärlden? Kom och avnjut en lunch lagad över öppen eld, vid fint väder kan vi sitta ute, annars sitter vi i grillkåtan på campingen. Vi berättar om hur livet var förr i väglöst land, på ett litet självförsörjande fjälljordbruk och med jakt och fiske som en av inkomsterna.

Är du intresserad av livet förr och nu i fjällvärlden? Kom och avnjut en lunch lagad över öppen eld, vid fint väder kan vi sitta ute, annars sitter vi i grillkåtan på campingen.
Läs mer och boka

Detta passar dig som vill lära mer om den lokala kulturen och lyssna till historier från förr. För dig som undrar hur det är att bo, leva och verka i Lapplandsfjällen i nutid. Vi lagar mat av lokala råvaror och äter tillsammans med er.

Vi börjar dagen vid receptionen i Gränssjö och efter en kort presentation går vi tillsammans ned till grillkåtan, sjön eller tar oss med bil till närbelägen plats för att tillaga lunch.

Fakta

Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll, som ligger längs den sagolikt vackra Sagavägen, ett stenkast från norska gränsen. Gränssjö är en genuin fjällpärla där du kan finna lugnet och en äkta fjällatmosfär året om. Från Kittelfjäll tar det ca 40 min att köra hit med egen bil. Här kan du boka guidade turer och övernatta i stuga eller hyra campingplats.

När kan du göra detta?

Hela året.

Tid

Efter överenskommelse, räkna med att det tar cirka tre timmar.

Pris/person

500kr/person, barn upp till 12 år 150kr/person.

Vad ingår?

  • Lunch på lokala råvaror
  • Dryck
  • Kaffe och hembakad kaka

Din packlista

  • Kläder efter väder
  • Varma uteskor

Bokning och betalning

Du bokar genom att maila oss på info@granssjoarna.se eller ringa 0730680341.

Betalning sker vid ankomst i receptionen. Vi tar kort och Swish. Kontanter går också bra.

Antal

Minsta antal per grupp är fyra vuxna personer.